Atenţie mare cu cine vă reparaţi centrala! Fată intoxicată în casă de gazele centralei

joi, 18 decembrie 2014, 02:57
1 MIN
 Atenţie mare cu cine vă reparaţi centrala! Fată intoxicată în casă de gazele centralei

O fată în vârstă de 15 ani, din Iaşi, a fost transportată de urgenţă la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi după ce a sufe­rit o intoxicaţie cu monoxid de carbon.

Fata a fost găsită leşinată de părinţi, când au venit acasă. Din primele ipo­teze, se pare că ar fi avut loc o scurgere de gaze de la centrala termică, fapt ce ar fi dus la evenimentul nefericit.

Pă­rinţii le-au povestit medicilor că centrala termică din locuinţă ar fi suferit recent o reparaţie şi că, bănuiesc aceştia, intervenţia nu ar fi fost făcută în mod profesionist, centrala scăpând de atunci gaze în casă.

„Pacienta a fost preluată imediat de către medicii de gardă şi i-au fost acordate îngrijirile medicale de prim ajutor. Ea fost stabilizată, a răspuns tratamentului, iar acum starea ei de sănătate s-a îmbunătăţit“, a precizat dr. Lucian Cerna­hoschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Iaşi.

Fata va mai rămâne internată sub supravegherea medicilor în zilele care urmează la Secţia de Toxicologie, pentru tratament.

 

Comentarii