Bateţi şi voi pe cineva?

joi, 30 octombrie 2014, 02:44
4 MIN

 

CSMS Iaşi a pierdut şi în Cupa României, în faţa FC Steaua Bucureşti, care a contat pe jucători de rang secund

 

 
CSMS Iaşi a translat “bunele obiceiuri” din campionat, acolo unde nu a învins pe nimeni în 12 etape, şi în Cupa României. Marţi, echipa ieşeană a cedat, pe teren propriu, cu scorul de 0-1, în faţa formaţiei campioane, Steaua Bucureşti. Chiar dacă golul a căzut în minutul 89 şi a fost generat de o gafă individuală, a fost un nou meci în care Iaşul a rămas dator, mai ales dacă ţinem cont de faptul că oaspeţii nu au utilizat 14 fotbalişti importanţi!
Picarea testului de marţi a fost generată, în principal, de evoluţia dezamăgitoare din actul întâi. Deşi antrenorul Nicolo Napoli a aliniat cel mai bun “11”, iar adversarul său, Costel Gîlcă, a riscat mult, bazându-se pe mulţi jucători de rang doi sau chiar trei (Cojocaru, Filip, Toşca, Matei, Neagu, Vîlceanu, Măcriş), unii  dispuşi pe posturi inedite (“închizătorul” Filip a fost coborât stoper, fundaşul Gabi Matei a fost urcat în banda dreaptă, Neagu, mijlocaş defensiv, a coordonat ofensiva iar puştiul Vîlceanu, mijlocaş de regulă, a evoluat vârf), CSMS a avut culoare în obraji de parcă în faţă erau Arlauskis, Sînmărtean, Szukala, Tănase, Rusescu ori Chipciu, ca să dăm doar câteva exemple dintre cei care au privit meciul din fotoliu. Drept urmare, Iaşul nu a prea călcat în careul oaspeţilor şi a trimis doar două şuturi, de la mare distanţă, ambele fără nicio emoţie pentru Cojocaru. Nici pe fază defensivă lucrurile nu au mers prea bine. CSMS nu a găsit soluţii pentru anihilarea singurul jucător important de atac al bucureştenilor, Stanciu, fragilitatea defensivă a gazdelor nefiind cu efect pe tabelă doar pentru că Steaua nu avea un atac prea viguros.
Chiar dacă la pauză au căpătat puţin curaj, asta şi pe fondul lipsei de omogenitate şi consistenţă a oaspeţilor, moldovenii nu a arătat prea mult nici în actul doi. Cum Novac şi Olah resimt schimbarea stilului de joc, Ciucur nu-şi revine, Böle nu vrea cu niciun chip să demonstreze de ce a fost transferat, Wesley rămâne o fantomă a jucătorului de la Vaslui, ajungând să-şi exaspereze şi coechipierii (reacţiile lui Olah au fost cât se poate de sugestive!), iar frigul a sporit fragilitatea lui Onduku, de la mijloc în sus au fost destule restanţe. Şi dacă mai amintim că ofensiva nu a fost ajutată nici de urcările fundaşilor (Voicu a trebuit să stea mai mult în defensivă, pentru că Stanciu acţiona, de regulă, în zona lui, Ţigănaşu nu mai are randamentul de atac de altă dată, iar “evadările” lui Creţu, care a ajuns, uneori, aproape de colţurile terenului advers, au fost doar riscante), s-a ajuns în situaţia în care singura ocazie cu adevărat clară a moldovenilor să apară cu cinci minute înainte de final, când Bădic a arătat că este un jucător de un singur picior, “dreptul” trădându-l într-o poziţie excelentă, din care a tras mult peste poartă.
Iar pentru ca tacâmul “trădării din interior” să fie complet, celălalt produs al fotbalului ieşean, Creţu, care a jucat alaltăieri, a adus aminte de gafele care au “ajutat” CSMS să retrogradeze şi în urmă cu doi ani, când juca, la fel ca marţi, stoper. Eroarea impardonabilă de pe final, care a generat golul lui Stanciu, a confirmat, dacă mai era nevoie, că până nu-şi va ordona gândirea în joc, fostul internaţional de tineret nici nu-şi va găsi postul potrivit, nici nu va putea să-şi exploateze corespunzător calităţile pe care le are.

Astfel, după un meci urât, Iaşul a ratat o uriaşă oportunitate de a bifa un succes important şi de a se califica în sferturile de finală ale Cupei României şi se pregăteşte pentru meciul cu Rapid Bucureşti, din campionat, partidă care se va disputa marţea viitoare.

 

 

 

Rezultate din optimile de finală ale Cupei României: ASA Târgu Mureş – Ceahlăul Piatra Neamţ 4-0. Gorobsov (‘45^1), Henrique (’47), Hora (’52), Bumba (’77); CSU Craiova – FC Viitorul 2-1 (0-0, 1-1). Băluţă (’54), Mateiu (‘112) / Ţîru (‘90^2); FC Braşov – “U” Cluj 1-3. Machado (’28) / Lemnaru (’18), Ceppellini (’22, ‘45^1)
Meciurile de asăzi: Oţelul Galaţi- Pandurii Târgu Jiu (16:00, DigiSport), CFR Suceava – Petrolul (18:30, DigiSport), Rapid Bucureşti – CFR Cluj (20:30, Sport.ro).
 

 

Comentarii