Black Cow: Vodka din lapte de vacă

joi, 04 aprilie 2013, 18:41
2 MIN
 Black Cow: Vodka din lapte de vacă

Jason Barber, un fermier din Dorset, Anglia, a petrecut trei ani de viaţă pentru a face vodka din lapte de vacă. Sortimentul său Black Cow este cunoscut de o lume întreagă.

Bărbatului în vârstă de 47 de ani, ce face parte din a şasea generaţie de fermieri, i-a venit această idee după ce a vizionat un documentar despre Tuva din Siberia, locul unde oamenii fac vodka din laptele de yak.

Intrigat de idee, el s-a pus imediat pe treabă, mai ales că avea la fermă 250 de vaci. Timp de trei ani a tot încercat să scoată un produs bun, însă experţii nu s-au arătat prea încântaţi de rezultatul final. Nu s-a oprit ci şi-a continuat munca, drept dovadă că astăzi are un produs cunoscut.

El separă laptele în caş şi zer, foloseşte caşul pentru a realiza brânza, iar zerul pentru a-l pune la fermentat folosind o drojdie specială, tocmai pentru a transforma zahărul din lapte în alcool. După ce a fost distilat, laptele-bere este trecut printr-un proces de amestecare. Vodka din lapte de vacă este filtrată de trei ori şi îmbuteliată manual. Laptele de vacă este proaspăt întotdeauna, iar aroma fină şi cremoasă este deosebită.

De-a lungul timpului a mai încercat tot felul de reţete de băuturi alcoolice, dar s-a oprit la vodkă fiind şi singura care nu îi dă dureri de cap după ce o consumă.

Black Cow a primit critici pozitive, iar acum se regăseşte în meniul de băuturi ale unor restaurante importante. Sticla de 70 cl are preţul de 42 de dolari, iar cea de 50 cl – 35 de dolari. (apropo.ro)

Comentarii