Blocaj total la CSM Politehnica

joi, 16 martie 2017, 02:43
3 MIN
 Blocaj total la CSM Politehnica

 Clubul nu are nicio strategie pentru sezonul viitor

 
 
 
CSM Politehnica Iaşi traveresează o perioadă bună din punct de vedere sportiv. Ultimele două victorii obţinute în Liga I a dus echipa ieşeană pe locul II în play-out, poziţie care, dacă va fi conservată până la final, ar aduce în vară aproape un milion de euro în conturile clubului. Suma reprezintă prima rată din drepturile de televizare corespunzătoare sezonului 2017-2018 şi va reprezenta 50% din total, în ipoteza în care Iaşul va termina sezonul regulat următor pe acceaşi poziţie.
Din păcate, la CSM totul se conjugă acum la timpul prezent, neexistând niciun plan pentru viitor. În condiţiile în care preşedintele executiv Florin Prunea, persoana care, practic, a condus clubul de unul singur în ultima perioadă (Comitetul Director, forul care, teoretic, are puterea la club a avut doar un rol decorativ), este la final de contract în vară, strategia lipseşte cu desăvârşire. Prunea a explicat de ce nu face niciun pas pentru pregătirea sezonului 2017-2018: “Eu cred că tărie că, din punct de vedere sportiv, nu vom avea probleme în acest sezon, în care ne vom putea bate pentru locurile fruntaşe în play-out. Nu ştiu însă ce va fi de la vară. În primul rând, nu ştiu dacă vom lua licenţa pentru sezonul viitor. Dacă nu o luăm, nu are sens să mai discutăm despre fotbal începând de luna viitoare. Apoi, dacă se găsesc, totuşi, soluţii şi luăm licenţa, nu ştiu pe ce buget vom conta pe finalul acestui sezon şi în sezonul următor. În aceste condiţi, nu am cum să vorbesc cu jucătorii actuali, să le prelungesc contractele sau să discut cu alţii, să-i conving să vină la Iaşi, dacă nu am ce să le promit. În aceeaşi situaţie se află şi stafful tehnic. Nu vreau ca eu să spun ceva şi apoi să nu pot pune în practică, pentru că nu am fonduri. Nu în ultimul rând, e posibil ca eu să nu mai rămân la Iaşi, sunt la final de contract. De ce să fac eu strategia? Poate cine va urma după mine nu va fi de acord cu optica mea”.
La ora actuală, CSM mai are sub contract, din vară, doar zece seniori: Grahovac, Mihalache, Bădic, Panţîru, Sato, Mitic, Răuţă, Ciucur, Golubovic şi Boiciuc, ultimul fiind împrumutat la Milsami Orhei, în Republica Moldova. Şi în aceste cazuri există probleme serioase legate de salarizare: toţi sârbii ar avea retribuţii lunare de 5 000 de euro, Mitic, în plus, având dreptul şi la un bonus de 6 000 de euro în vară, Ciucur ar urma să primească 6 000 de euro lunar, Sato şi Bădic, care prind rar şi banca de rezerve – 3 500 de euro.
În rest, toată lumea este la final de contract, inclusiv jucătorii esenţiali din acest an, Lukacs Böle şi Andrei Cristea, pe care Iaşul este la un pas de a-i pierde după ce nu le-a făcut oferte de prelungire a colaborărilor. Maghiarul a intrat deja în vizorul FC Steaua Bucureşti şi este tentat şi de alte cluburi din străinătate, în timp ce Cristea, care a spus că prima opţiune pentru el este CSM, a fost căutat de alte echipe din Liga I. La final de contract este şi staff-ul tehnic, format din Eugen Neagoe, Sebastian Moga, Adrian Kereszy, Benone Dohot şi Cezar Honceriu. 

Comentarii