Prunea se dezlănţuie: “Minciuni ordinare”

Branko rămâne, Creţu nu pleacă

miercuri, 27 mai 2015, 01:43
5 MIN

 

Preşedintele CSMS Iaşi acuză faptul că se încearcă destabilizarea echipei înaintea meciului cu Steaua *Grahovac: “M-am ataşat de Iaşi!”

 
Iaşul este în fierbere, discuţiile despre meciul cu FC Steaua Bucureşti, de joi, din Copou, fiind unul dintre subiectele care ard în oraş şi în toată ţara. Pentru că ar putea decide numele viitoarei campioane a României, CSMS a devenit unul din subiectele aflate în centrul atenţiei, ştirile despre echipa ieşeană curgând pe toate canalele. Multe dintre informaţiile legate de gruparea din Copou sunt însă neadevărate, lucru care a stârnit furia preşedintelui executiv al CSMS Iaşi, Florin Prunea: “Aşa cum mă aşteptam, în ultimele zile au apărut multe minciuni ordinare, lansate de simpatizanţi ai Stelei, care sunt menite să ne destabilizeze. Amintesc doar câteva dintre ele. Prima ar fi că Branko Grahovac a fost dat afară, lucru fals. După cum am anunţat, noi i-am trimis o notificare lui Branko şi i-am prelungit contractul pe un sezon. El nu s-a antrenat în ultimele zile, pentru că a avut probleme serioase cu hemoroizii, lucru pe care l-a confirmat şi medicul echipei şi specialistul la care a mers. Alta e cea cu Creţu, care va trece din vară la Steaua. Chiar marţi m-am întâlnit cu Valeriu Argăseală, la Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, şi nu s-a deschis nicio discuţie în acest sens. Mai aduc aminte şi de speculaţiile legate de prima fabuloasă pe care vom juca. Avem o primă normală, stimulentul suplimentar venind de la posibilitatea de a încheia pe primele zece locuri, situaţie în care jucătorii vor încasa bonusurile de obiectiv prevăzute în contracte, precum şi partea din primele de victorie reţinute pe parcursul sezonului”.
În ceea ce priveşte starea lotului de jucători, oficialii ieşeni au anunţat câteva veşti încurajatoare. După ce a acuzat probleme musculare la meciul de duminică, de la Târgu Jiu, Caparco a efectuat un examen RMN, care a reliefat că acesta are şanse să fie apt de joc joi, alţi trei absenţi din meciul cu Pandurii, Mitic, Braga şi Markovic, antrenându-se normal ieri. Astfel, pe lista indisponibililor au rămas doar Voicu, Bădic, Onduku şi Bole. O situaţie aparte are Grahovac, care s-a antrenat normal ieri. “Mă simt mai bine după cele şapte zile de repaus pe care le-am avut. M-am pregătit normal, am o mare dorinţă de a juca. Decizia va fi, normal, a domnului Napoli, care, probabil, va lua în considerare şi perioada mea de absenţă” a spus jucătorul care a avut un rol esenţial în salvarea Iaşului de la retrogradare.
Declarat cel mai bun portar al returului în 2009-2010, al sezonului 2010-2011 şi, foarte probabil, al returului sezonului în curs, în care a încasat doar şase goluri în 15 meciuri!, Branko şi-a exprimat dorinţa de a continua să joace la Iaşi şi în sezonul viitor: “Eu am venit pe bani foarte puţini la Iaşi. Mi-am dorit să demonstrez că am valoare pentru a fi iarăşi în prim planul Ligii I, acolo unde am fost cu Oţelul, cu care am ieşit campion şi am jucat în Liga Campionilor. Pe parcursul acestui an, m-am ataşat foarte mult de Iaşi, de oraş, de echipă, de suporteri. Îmi doresc să rămân aici, să facem lucruri frumoase în continuare, sper să găsim o soluţie ca acordul la care conducerea face referire să cunoască unele îmbunătăţiri şi toată lumea să fie mulţumită. Până atunci, însă, cu toţii trebuie să fim concentraţi sută la sută la meciul cu Steaua. Suporterii noştri merită să vadă o determinare totală din partea noastră şi un rezultat bun pentru echipa pe care o iubesc. Cred cu tărie că putem să terminăm cu fruntea sus un retur fabulos”.
Astăzi, după antrenament, care va avea loc dimineaţă, fotbaliştii de la CSMS intră în cantonament, iar de la ora 17:30, la Palas, în zona în care funcţiona patinoarul, vor acorda autografe fanilor.
 
 
 
Biletele se dau ca pâinea caldă!
 
Oficiali ai CSMS Iaşi au anunţat că ieri s-au vândut 7 500 de bilete de intrare la partida cu Steaua Bucureşti. Restul de 1 500 de tichete se vor distribui, aproape sigur, astăzi, între orele 10 şi 16, astfel că în ziua meciului nu se vor mai vinde bilete. Organizatorii partidei au precizat că se vor vinde 9 000 de tichete, pentru că echipa ieşeană are aproape 1 000 de abonaţi, iar 10 la sută din scaunele de pe stadion trebuie să fie libere.
 
 
Răducan se bazează pe ieşeni
Preşedintele ASA Târgu Mureş, Narcis Răducan, a declarat, ieri, că se bazează pe promisiunile reprezentanţilor clubului CSMS Iaşi că vor respecta competiţia în ultima etapă, precizând în acelaşi timp că aceştia pot obţine un rezultat de egalitate în faţa echipei Steaua. "Trebuie să câştigăm ultima etapă cu Oţelul, nu va fi simplu, pentru că avem ceva indisponibilităţi. Vom fi toţi cu ochii pe meciul de la Iaşi. Am primit cu bucurie vestea de la Prunea că stadionul va fi arhiplin. Ne bazăm pe promisiunile celor de la Iaşi, că vor respecta competiţia. ştiu că orice jucător din ţară se motivează când joacă împotriva Stelei. Chiar dacă sunt indisponibilităţi în lotul lor, eu cred că sunt capabili să scoată un rezultat de egalitate", a spus Narcis Răducan, prezent, ieri, la Adunarea Generală a LPF. El susţine că publicul din Iaşi poate ajuta echipa condusă de Nicolo Napoli să realizeze o surpriză în partida cu Steaua. "Steaua este o echipă care poate să câştige meciurile decisive. Dar, pe de altă parte, întâlneşte o echipă care a demonstrat anul acesta că are capacitatea să se închidă în faţa oricărui adversar. Au şi un antrenor foarte bun, va fi şi un stadion arhiplin, deci se pot întâmpla multe. Cu publicul în spate se pot întâmpla surprize, este ultima etapă şi eu cred că avem ceva şanse. Nu foarte mari, dar noi ne jucăm cartea până la capăt", a afirmat Răducan.
 
 

Comentarii