De Business

Punem punctul pe știi

Camera de Comerţ Iaşi pune la dispoziţia întreprinzătorilor cel mai nou standard ISO 9001

joi, 12 noiembrie 2015, 02:50
1 MIN
 Camera de Comerţ Iaşi pune la dispoziţia întreprinzătorilor cel mai nou standard ISO 9001

Cele mai nou standard ISO 9001 este acum disponibil prin Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi. ISO 9001:2015, standard de referinţă pentru sistemul de management al calităţii, a fost adoptat ca standard român SR EN ISO 9001. 

„Revizuirea standardului a avut în vedere adaptarea acestuia la cerinţele Directivelor ISO/IEC în ceea ce priveşte structura, termenii şi definiţiile de bază, respectiv pentru menţinerea relevanţei standardului prin adaptarea lui la schimbările economice din întreaga lume. Un alt aspect urmărit prin adaptarea acestuia este integrarea cu alte sisteme de management care s-au dezvoltat independent de sistemul de management al calităţii”, a precizat Ilona Vitan, coordonatorul Centrului Zonal de Informare în Standardizare din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Aceasta a spus că între principalele schimbări ale noii versiuni ale standardului ISO 9001:2015 este accentul mai scăzut pus pe documente. Spre exemplu, cerinţele pentru „manualul calităţii”, „proceduri documentate”, „planul calităţii” au fost înlocuite cu termenul „informaţii documentate”, a indicat oficialul Camerei de Comerţ. „Prin aplicarea noului standard creşte calitatea şi îmbunătăţirea continuă prin faptul că managementul calităţii poate fi acum complet integrat şi aliniat cu strategia organizaţiei. Standardul poate fi achiziţionat prin Centrul Zonal ASRO Iaşi din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi”, a mai spus Ilona Vitan.  

 

Comentarii