De Business

Punem punctul pe știi

Ce locuri de muncă bine plătite pot găsi ieşenii în străinătate

joi, 17 septembrie 2015, 01:50
1 MIN
 Ce locuri de muncă bine plătite pot găsi ieşenii în străinătate

Spaniolii caută să angajeze 800 de muncitori necalificaţi în agricultură pentru 40 euro brut/zi, ieşenii interesaţi putând să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi.

Posturile sunt disponibile începând cu 1 ianuarie 2016, iar din remuneraţia plătibilă la fiecare două săptămâni, angajaţii trebuie să achite 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială. Dosarul pentru înregistrarea în baza de date va conţine cererea tip (se completează la sediul AJOFM), cazier judiciar valabil, adeverinţă medicală "apt pentru muncă", copie act studii şi CV în limba română. De asemenea, ieşenii care sunt în căutarea unui loc de muncă în Germania au la dispoziţie 236 de oferte, la mare căutare fiind asistenţii generalişti, ospătarii şi şoferii de tir.

Potrivit ofertei EURES, nemţii caută 50 de asistenţi medicali cu diplomă de calificare, experienţa nefiind obligatorie, iar salariul va fi cuprins între 2200 – 2400 brut/lună, oferta fiind valabilă de vara viitoare. Ieşenii interesaţi pot trimite CV-ul în limba română, împreună cu o copie a diplomei de absolvire, pe adresa tmihutiu@pmk-medicalcare.de. Totodată, cunoştinţele de germană nu sunt obligatorii, însă candidaţilor li se cere motivaţie pentru învăţarea acestei limbi. Locuri de muncă se mai pot găsi în Republica Cehă (145), Suedia (35), Marea Britanie (67) şi alte ţări, iar informaţii suplimentare se pot obţine la A.J.O.F.M. Iaşi – telefon 0232/254578 sau la sediul agenţiei din str. Cucu, nr.1, Iaşi.

 

 

Comentarii