Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei ţuică de prune? Vei fi uimit!

sâmbătă, 24 iunie 2017, 15:45
2 MIN
 Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei ţuică de prune? Vei fi uimit!

De ce e bine să bei țuică de prune? Se spune că țuica de prune, denumită în unele zone și palincă, horincă, răchie sau şliboviţă, este sănătate curată dacă este băută în cantități mici și ocazional.

Țuica are proprități excelente pentru sănătate, din care amintim câteva:

Țuica topeşte grăsimea de pe vase

De regulă, țuica se bea alături de mâncăruri grase, precum slănina, friptura de porc sau alte preparate grase. Pentru ca acestea să nu se depună toate pe vase, un păhărel de țuică va avea effect benefic asupra digestiei şi a metabolizării grăsimilor.

Cercetătorii americani au descoperit o enzima în ţuica de prune, care reduce depunerile de colesterol de pe vasele inimii. Totuși, consumul recomandat de țuică pentru a tine la distanță bolile de inimă este de 32 ml. Băută în cantătăți mari, țuica dăunează organismului. 

Ţuică fiartă, în zilele friguroase

O țuică încălzită în zilele gerose de iarnă va pune sângele în mişcare, va activă funcţiile hepatice şi biliare, fiind indicată în dischineziile biliare, în disfuncţiile ficatului cauzate de slabă irigare cu sânge a acestuia, precum şi în constipaţiile cauzate de alimentaţie. Dar doar un păhărel mic.

Arde masa de prânz cu țuică

Dacă mănânci bine la prânz și savurezi mâncăruri grase, înainte de masă e recomandat să bei un pahar mic de țuică pentru că ajută la digestie. Cantitatea recomandată la bărbați este de maxim 50 ml iar la femei 25 ml. Totuși, alege o țuică slabă, nu pe cea de 40-50 de grade.

În cazul cinei, sunt valabile aceleași cantități, tot înainte de masă, și nu după! În schimb, este contraindicat consumul de țuică la micul dejun. Nu vrei să-ți începi dimineața mahmur!

Continuarea, AICI.

Comentarii