N

Cele mai nebuneşti pariuri din toate timpurile

N

miercuri, 21 mai 2014, 13:30
4 MIN
 Cele mai nebuneşti pariuri din toate timpurile

\N

Oamenilor le plac jocurile de noroc şi să parieze pe absolut orice, dar pariurile din lista de mai jos vă vor uimi cu siguranţă.

1.    Ivey şi Negreanu împotriva tuturor

Phil Ivey şi Daniel Negreanu sunt doi dintre cei mai cunoscuţi jucători de poker din istorie şi drept mari admiratori ai jocurilor de noroc. Cei doi au reuşit să strângă bani serioşi din pariuri, despre Negreanu, american de origine română, spunându-se că are un talent tip de voodoo de a citi minţile adversarilor. De partea cealaltă, Ivey obişnuieşte să parieze pe tot felul de jocuri de noroc, ajungând să parieze inclusiv pe datul cu banul. Şi nu oricum, ci pe 10.000 de euro tura. Ultima ispravă a celor doi este un anunţ comun conform căruia doritori pot paria pe Ivey sau pe Negreanu că va fi lider mondial la sfârşitul sezonului de vară. Suma pariată de orice doritor poate varia între 5.000 şi un milion de dolari, urmând să câştige dublu dacă nici Ivey şi nici Negreanu nu este lider mondial. Dacă unul dintre cei doi este lider mondial, doritorul care pariază contra lor pierde banii.

2.    Grey împotriva lui Lederer – şi hamburgerul de 10.000 de dolari

Un pariu dublu pus între jucătorii de poker David Grey şi Howard Lederer arată că mai degrabă un vegetarian cedează tentaţiei de a consuma carne, decât invers. Grey a pariat cu Lederer, un vegetarian convins, că acesta din urmă nu poate mânca un întreg hamburger. Suma pusă în joc? 10.000 de dolari! Iar Lederer nu a avut nicio ezitare în a-şi mări bugetul şi a dat hamburgerul pe gât cât ai clipi. Pentru a se revanşa, Lederer a pus pariu cu Grey că acesta din urmă nu poate consuma un pumn de măsline. Grey a refuzat propunerea şi i-a dat banii rivalului. După aceea a precizat că interesul său nu au fost banii ci să-l facă pe Lederer să consume carne.

3.    Cotă 1.000 la 1 pentru a ajunge pe lună

David Threlfall, un afacerist britanic, a avut atâta încredere în anunţul lui John Fitzgerald Kennedy, că un om va ajunge pe lună, încât a pariat 10 lire sterline că acest lucru se va întâmpla înainte de 1 ianuarie 1970. A intrat în legătură cu bookmakerii de la William Hill, iar aceştia i-au oferit o cotă de 1.000 la 1. David a pariat în 1964 şi a trecut prin momente dificile în următorii cinci ani, în condiţiile în care atât SUA, cât şi Rusia înregistrau ratare după ratare. În ciuda doritorilor care vroiau să-i preia pariul, pentru a-l ajuta să-şi reducă din pierdere, David a rămas ferm pe poziţii şi, în 1969, şi-a văzut îndeplinit visul. Neil Armstrong a făcut, atunci, un pas mic pentru umanitate şi un pas mare pentru portofelul lui Threlfall. A primit un cec în valoare de 10.000 de lire sterline, şi-a cumpărat o maşină sport şi a trăit fericit până în momentul în care a murit într-un accident de circulaţie.

4.    Pariul dormitorului din baie

Cam orice om se simte atât de bine în vacanţă încât şi-ar dori să trăiască aşa tot timpul. În general este şi cazul jucătorilor de poker profesionişti, care se simte atât de bine în hotelurile din Las Vegas, încât ar sta acolo tot timpul. De la această idee a apărut şi un pariu bizar. Andrew Robl l-a provocat pe Jay Kwik să stea închis timp de 30 de zile în baia camerei de hotel în care era cazat. Robl nu a luat în calcul trecutul lui Kwik, care petrecuse deja câţiva ani după gratii, şi asta l-a costat. Kwik s-a instalat confortabil în cadă, şi-a montat un televizor şi a mâncat zilnic apelând room-service-ul. Robl a pierdut 40.000 de dolari pe pariul respectiv.

5.    30 de prepeliţe în 30 de zile

Doyle Brunson este considerat cel mai faimos jucător de poker din istorie şi câştigătorul primelor două Campionate Mondiale. Nu mai trebuie precizat că “Tataie Poker” are tone de bani şi este dornic să-i parieze. Dar înainte de a deveni legendă, Doyle a fost subiectul unui pariu cel puţin bizar. I s-au oferit 20.000 de dolari pentru a mânca câte o prepeliţă pe zi, doar atât, timp de 30 de zile. Dacă rata obiectivul, plătea el banii. Deşi exista în contract o clauză conform căreia prepeliţa trebuie să fie gătiă chiar înainte să fie consumată, Doyle a cedat după 17 zile, spunând la vremea respectivă că “începusem să am senzaţia că prepeliţa pe care o mănânc este mare cât un curcan”. Interesant este că se spune că pariul are legătura cu Biblia.

 

Comentarii