De Sănătate

Punem punctul pe știi

Copil de doi ani aruncat de suflul unui tren care a trecut pe lângă el

miercuri, 12 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 Copil de doi ani aruncat de suflul unui tren care a trecut pe lângă el

Un copil în vârstă de doi ani a fost adus ieri-dimineaţă în stare gravă la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ după ce a fost la un pas să fie strivit de tren.

Acesta se juca cu un câine pe lângă calea ferată, atunci când un tren a trecut pe lângă el, iar suflul puternic efectiv l-a aruncat la câţiva metri distanţă. Tatăl copilului a fost cel care a auzit ţipetele copilului şi care a sunat la 112. Iniţial, copilul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Vaslui, care au precizat că acesta suferise un traumatism cranio-cerebral forte, cu o plagă scalpată pe jumătate de craniu. După stabilizare, acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui, însă în cursul dimineţii de ieri a fost redirecţionat către spitalul de specialitate din Iaşi.

„Copilul a ajuns la noi dimineaţă în jur de ora 6.00, i s-a făcut computer tomograf, a fost consultat de un medic neurochirurg şi de un ortoped. A suferit politraumatisme în urma unui accident feroviar, la nivelul capului, toracelui, abdomenului, momentan fiind internat la Anestezie şi Terapie Intensivă pentru supraveghere. Starea generală este bună, este conştient, respiră spontan, sperăm la o evoluţie favorabilă. Norocul său a fost că nu a fost lovit în plin de tren“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, şef UPU şi purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria“. Medicii pediatri susţin că astfel de accidente în rândul copiilor sunt mai rare, însă recomandă părinţilor să supravegheze cât mai atent copiii, în special pe cei de vârstă mică, pentru a evita astfel de întâmplări nefericite. 

Comentarii