Criteriul sfânt care a stabilit care vor fi primele drumuri reabilitate în județ

joi, 28 iulie 2016, 01:56
2 MIN
 Criteriul sfânt care a stabilit care vor fi primele drumuri reabilitate în județ

CJ va discuta în şedinţa de azi alocarea a 6,5 milioane lei pentru demararea lucrărilor la drumurile spre mănăstirile Hadâmbu şi Bârnova 

Primele drumuri reabilitate de noua conducere a judeţului vor fi cele spre mănăstiri. Plenul Con­siliului Judeţean va discuta în şedinţa sa de astăzi alocarea a 6,5 milioane lei pentru demararea lu­crărilor la drumurile spre mănăsti­rile Hadâmbu şi Bârnova. Astfel, urmează să fie alocate 2,5 milioane lei pentru DJ 248B Budeşti – Ha­dâmbu şi DJ 247A, de la intersecţia cu DN 24 şi Mănăstirea Bârnova. „Vor intra spre finanţare de către CJ patru muzee. Sectorul turistic trebuie să fie o prioritate pentru noi. Este vorba de bani care vin în Iaşi, de bani care ne pot ajuta în creşterea economică. Sunt oraşe care trăiesc doar din turism. De aceea vrem să reabilităm aceste drumuri. Sâmbăta şi duminica sunt peste 2.000 de credincioşi care vin la Hadâmbu“, a declarat preşedintele CJ, Maricel Popa.

Cele două tronsoane de drum au o lungime totală de 7,5 km. Lucrările nu vor putea fi terminate în acest an, iar suma de 6,5 milioane lei este insuficientă. Plenul CJ ur­mează să aprobe şi credite de angajament pe 2017 pentru lucrări la cele două drumuri, în valoare de 7,5 milioane lei. În 2018, ar mai fi necesare 4,95 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la drumul spre Mănăstirea Bârnova. „Este inadmisibil ce s-a întâmplat din 2008 încoace. A fost un şoc pentru mine să aflu că în perioada 2008-2012 s-au făcut lucrări pe doar 18 km de drumuri judeţene, iar în 2012-2016 CJ a finanţat doar 28 km. În fiecare an ar trebui reabilitaţi cel puţin 150-200 km de drumuri. Hai, nu în fiecare an, dar măcar în fiecare mandat“, a spus Popa.

CJ va aloca astăzi încă 21.000 lei pentru realizarea racordurilor electrice la ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie. Lucrările de modernizare şi dotare a ambulatoriului au fost finalizate, dar în pro­iect nu a fost trecută şi redimensionarea reţelei electrice, pentru a suporta aparatura suplimentară. Vor mai fi alocaţi 100.000 lei pentru organizarea Festivalului Muzi­cii Româneşti şi 22.000 lei pentru amenajarea American Corner la Biblioteca Judeţeană „Gh. Asa­chi“.

Comentarii