De Business

Punem punctul pe știi

CTP va introduce un abonament unic pe toate mijloacele de transport în comun. Cât va costa?

vineri, 15 septembrie 2017, 12:44
2 MIN
 CTP va introduce un abonament unic pe toate mijloacele de transport în comun. Cât va costa?

Compania de Transport Public (CTP) continuă demersurile necesare introducerii abonamentului unic, un mijloc de taxare pe mijloacele de transport în comun mult mai eficient şi mai uşor de utilizat de către pasageri.

„Vrem să aducem facilităţi în ceea ce priveşte abonamentul, astfel încât un număr tot mai mare de călători să-l folosească, cu această ocazie având şi noi predictibilitate asupra veniturilor şi bugetării sistemului public de transport”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Abonamentul unic va fi valabil pe toate liniile de transport în comun în anumite perioade de timp. Practic, un pasager care achiziţionează un abonament unic va putea circula pe orice traseu, folosind orice mijloc de transport în comun. Abonamentele unice vor putea fi eliberate pentru 30 de zile, la un preţ de 75 de lei, pentru 14 zile, contra sumei de 43 de lei, sau pentru 7 zile, caz în care vor costa 25 de lei. Elevii şi studenţii vor beneficia în continuare de reducere de 50%, la fel ca pensionarii şi alte categorii sociale.

Odată cu abonamentul unic, CTP propune şi alternativa eliberării biletelor cu una sau două călătorii, valabile 90 de minute din momentul achiziţionării, la un preţ de 2 lei, respectiv 4 lei, precum şi a biletelor cu o valabilitate de 24 de ore. Acestea din urmă pot fi utilizate pe toate traseele şi pe orice mijloc de transport, fiind în fapt un abonament unic valabil pe o zi şi care costă 8 lei. Şi în cazul acestor bilete se aplică reducerea de 50% pentru elevi şi studenţi. O altă noutate majoră este introducerea abonamentului sau tichetului turistic, valabil timp de trei zile, în valoare de 20 de lei.

Cetăţenii interesaţi de proiectul de hotărâre privind introducerea de către Compania de Transport Public a abonamentului unic şi a biletelor de călătorie pe perioade limitate pot trimite în termen de 10 zile calendaristice de la afişarea proiectului, începând cu data de 14 septembrie, propuneri, sugestii, opinii în scris cu valoare de recomandare, pe adresa PrimăriaMunicipiului Iaşi, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 11, Iaşi, 700064. Propunerile, sugestiile şi opiniile cu valoare de recomandare pot fi remise şi Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni – Biroul de Relaţii cu Publicul – ghişeul 6, luni, marti, miercuri şi vineri între orele 8.30-16.30 si joi între orele 8.30-18.30 sau pe email informatii@primaria-iasi.ro .

 

Comentarii