Datorii de 300 000 de euro la fotbal

joi, 22 decembrie 2016, 02:43
2 MIN
 Datorii de 300 000 de euro la fotbal

  

 Fundaţia Sportului Ieşean nu a alocat încă suma promisă CSM Politehnica
 
 
În ciuda rezultatelor foarte bune obţinute în ultima perioadă şi a promisiunilor repetate de rezolvare a problemelor financiare, CSM Politehnica intră în criză profundă în sărbători. Clubul ieşean nu a primit nici măcar suma aprobată recent de Fundaţia Sportului Ieşean, un milion de lei. Din aceşti bani, în conturile CSM au intrat 400.000 de lei, înaintea partidei de la Botoşani, penultima oficială a anului, diferenţa nefiind primită nici până ieri, informaţie confirmată de preşedintele executiv al clubului, Florin Prunea: ”Nu am mai reuşit să le dăm băieţilor salariile pe luna octombrie, aşa cum s-a spus, pentru că nu ne-a mai intrat nimic de la Fundaţie. Vedem ce vom face în continuare”.Şeful executivului ieşean a anunţat şi care este suma aproximativă a datoriilor pe care clubul le are: “Cu salariile restante, inclusiv pe decembrie, cu prime, chirii, facturi, avem restanţe de circa 300 000 de euro. Bulgărele este deja mare, dacă începe să se rostogolească, nu-l mai putem opri. Pe 15 ianuarie ajungem iarăşi la trei salarii restante şi riscul de apariţie a unor memorii. În plus, în martie nimeni nu se mai joacă în ceea ce priveşte licenţa. Ai datorii, nu primeşti licenţa. Să nu mai vorbesc de faptul că rezultatele sportive aşteptate sunt, aproape mereu, obţinute atunci când eşti plătit la timp”.
Preşedintele FSI,, Lucian Popescu, nu a răspuns atunci când a fost căutat pentru a explica de ce suma aprobată clubului nu a fost virată către CSM de atâta timp.Conform unor informaţii obţinute pe surse, situaţia s-ar putea ameliora săptămâna viitoare, CJ aprobând ieri alocarea a 500 000 de lei către FSI. Este a doua rată de 500 000 de lei din acest an dată Fundaţiei, din milionul aprobat la începutul anului. Cu aceşti bani şi cu fondurile rămase de la Consiliul Local, fotbaliştii ar putea avea şansa de a încasa retribuţiile pe luna octombrie în acest an. Reamintim, la alte echipe locale sprijinite de oficialităţile locale există promisiuni că sportivii vor încasa în avans şi salariile pe luna în curs.
 
PS: Cupa Ligii, semifinale, manşa tur: ASA  Târgu Mureş – ACS Poli Timişoara 2-4 (1-1). Ciolacu (’26), Rus (’77) / Artean (’17 – penalty), Drăghici (’62), Llorente (’67), Popovici (‘90^5).
 
 

Comentarii