De la greu la mai greu

luni, 29 februarie 2016, 02:43
3 MIN
 De la greu la mai greu

 Echipele româneşti de handbal feminin au suferit înfrângeri în cele două jocuri disputate în Liga Campionilor cu formaţii maghiare şi vor avea în sferturi adversare de superclasă

 
 
HCM Baia Mare a fost învinsă la Budapeste de formaţia maghiară Ferencvaros , cu scorul de 18-21 (7-14). Vicecampioana României avea nevoie de un egal cu Ferencvaros pentru a evita locul 4 şi totodată o adversară foarte puternică în sferturi, câştigătoarea celeilalte grupe preliminare, Buducnost Podgorica. HCM câştigase meciul tur cu Ferencvaros  la o diferenţă de opt goluri, 32-24, dar a făcut o primă repriză slabă la Budapesta, unguroaicele intrând la pauză cu un avantaj de şapte goluri. După ce Ferencvaros a condus cu 15-7, în debutul reprizei secunde, HCM a revenit în joc şi a marcat de trei ori la rând, pentru 15-10 (‘40). Echipa băimăreană s-a apropiat la trei goluri, 20-17 (54), dar apoi Louisa Abbingh a ratat şansa de a micşora ecartul la două goluri şi gazdele s-au desprins. Eşecul cu Ferencvaros vine după cinci victorii consecutive reuşite de HCM în prima grupă principală.  Alexandra Do Nascimento a fost cea mai bună marcatoare a echipei din Baia Mare, cu 9 goluri. Au mai înscris Allison Pineau — 4, Valentina Ardean 3, Patricia Vizitiu 1, Gabriela Perianu 1. În clasamentul grupei A, situaţia finală este: 1. Rostov Don – 19 p; 2. Larvik – 12 p; 3. Ferencvaros – 12 p; 4. Baia Mare – 12 p; 5. Fleury – 6 p; 6. Thüringer – 1 p.
În grupa B, CSM Bucureşti a pierdut pe teren propriu cu 22-24 în faţa echipei Györ ETO. Gazdele au fost conduse încă din startul partidei, vicecampioana Ungariei a avut cinci goluri avans în minutul 16. Chiar şi portarul norvegian al maghiarelor, Kari Grimsbø, a reuşit să marcheze pentru Györ până la pauză, atunci când CSM Bucureşti era condusă cu 8-14.  Având în Bella Gullden cea mai bună marcatoare a partidei, cu opt reuşite, campioana României a reuşit să se apropie în două rânduri la doar un gol (18-19 şi 21-22). De fiecare dată, însă, Györ a reuşit  să se redreseze şi s-a impus cu 24-22. Clasament final: 1. Buducnost – 15 p; 2. Györ – 15 p; 3. Vardar – 14 p; 4. CSM – 9 p; 5. Midtjylland – 5 p; 6. Savehöf – 2 p. Astfel, cele două echipe feminine româneşti vor avea adversari de superclasă în sferturi: CSM pe Rostov-Don, iar HC Baia Mare pe Buducnost.
* Echipa feminină de handbal ASC Corona Braşov a obţinut calificarea în semifinalele Cupei EHF, după ce a obţinut o remiză, 21-21, în meciul retur disputat duminică cu formaţia daneză HC Ostende la Braşov În primele două meciuri din grupă, CSM Bucureşti a pierdut, în deplasare, cu Helvetia Anaitasuna, cu scorul 28-22, şi a remizat, acasă, scor 25-25, cu cei de la Chambery Savoie Handball. Posibilele adversare ale echipei braşovene în semifinale sunt Dunaujvarosi (Ungaria), Randers (Danemarca) şi Metzingen (Germania).
* CSM Bucureşti a terminat la egalitate, sâmbătă, scor 27-27 (13-11), cu Ystads IF (Suedia), în al treilea meci din Grupa D a Cupei EHF la handbal masculin, informează site-ul oficial al competiţiei. CSM Bucureşti este pe ultimul loc din Grupa D, cu două puncte din trei meciuri. În grupa A, Dinamo Bucureşti a terminat la egalitate, sâmbătă, scor 28-28 (13-17), în deplasare, cu Aalborg (Danemarca),
 
 
 
 

Comentarii