Deputatul Doboş cere susţinere la amendamentul depus pentru autostradă

joi, 18 decembrie 2014, 02:52
2 MIN
 Deputatul Doboş cere susţinere la amendamentul depus pentru autostradă

Această săptămână este decisivă pentru stabilirea bugetului ţării pentru 2015. Pe parcursul săptămânii se discută bugetul în comisiile parlamentare, iar duminică va avea loc votul final în plen.

Deputatul ieşean Anton Doboş a depus, alături de parlamentarii liberali ieşeni,  un amendament pentru  autostrada Iaşi-Târgu Mureş. „Gu­vernul Ponta nu a inclus până la această dată autostrada Iaşi-Târgu Mureş în masterplanul general de transport, condamnând la sărăcie în continuare Moldova. În bugetul trimis la Parlament, autostrada noastră nu apare sub nicio formă. De aceea, am depus alături de mai mulţi colegi liberali din Iaşi un amendament pentru acordarea a 250 milioane lei în vederea realizării studiilor necesare pentru autostradă. Este un prim pas, fără de care nu se poate merge mai departe. Solicit tuturor parlamentarilor de la putere din Iaşi să susţină şi ei acest amendament. Acum pot arăta că susţin cu adevărat proiectul autostrăzii, nu doar cu vorbe. Şeful lor de partid a promis de mai multe ori că se va lega Iaşul prin autostradă de vestul ţării, dar am văzut că au fost doar minciuni“, spune Doboş.

Un alt amendament depus de deputat este pentru acordarea a 10 milioane lei pentru reparaţii capitale la Spitalul de copii Sf. Maria din Iaşi. În ceea ce priveşte bugetul propus de guvern, Anton Doboş s-a declarat revoltat de modul de construire a bugetului şi de întârzierea cu care a fost trimis în Parlament: „Este inacceptabil modul în care Guvernul  a lucrat anul acesta la construirea bugetului: o lipsă de respect faţă de ţară, faţă de mediul de afaceri şi de instituţiile din România. S-a încălcat, fără nicio justificare, legea care spune că bugetul trebuie trimis în Parlament până la 15 noiembrie, doar pentru că Ponta era în campanie electo­rală, după care a mai fost şi în concediu. Fiecare minister a lucrat în grabă, bugetul s-a făcut pe genunchi, specialiştii din mi­nistere au fost obligaţi să lucreze zile şi nopţi la rând din cauza iresponsabilităţii guvernului şi a prim-ministrului, în mod deosebit.  În acest buget aprobat de Gu­vern şi prezentat Parlamentului sunt multe greşeli care vor trebui îndreptate, pe cât posibil, în Parlament şi mai apoi pe parcursul anului viitor“.

Pentru modul dezastruos în care a abordat problema bugetului şi pentru lipsa asumării construirii şi prezentării cu mare întârziere a bugetului, deputatul Doboş consideră că „Victor Ponta nu mai poate fi prim-ministrul României.  După această nouă dovadă de iresponsabilitate trebuie să îşi dea demisia şi să lase locul altei persoane mai competentă şi mai respon­sabilă“.

Comentarii