Escrocheria cu 8 hectare în zona Metro: avocatul acuzat nu a găsit înţelegere la judecători

vineri, 31 octombrie 2014, 02:58
2 MIN
 Escrocheria cu 8 hectare în zona Metro: avocatul acuzat nu a găsit înţelegere la judecători

Instanţa a menţinut controlul judiciar împotriva lui Cristian Moşuţi. Avocatul este acuzat că a pus la cale o schemă prin care să-l lase fără avere pe un fost client.

Curtea de Apel Iaşi a dat dreptate procurorului care instrumentează dosarul în care avocatul ieşean Cristian Mo­şuţi (foto) este acuzat de înşelăciune şi fals. Instanţa a respins plângerea avocatului, prin care acesta a cerut ridicarea controlului judiciar dispus împotriva sa la finele săptămânii trecute. Moşuţi a fost atunci pus sub învinuire într-un dosar în care e acuzat că şi-ar fi înşelat un fost client.

Potrivit procurorilor ieşeni, Cristian Moşuţi l-ar fi repre­zentat, în trecut, în mai multe speţe, pe ieşeanul Constantin Munteanu. În urmă cu mai mulţi ani, Munteanu ar fi câştigat un proces, apărat fiind de Moşuţi, prin care i s-au retrocedat opt hectare din zona Metro. Acel proces stă, de altfel, la baza infracţiunilor pe care procurorii i le impută acum lui Cristian Moşuţi.

„La data de 15.11.2013, în condi­ţiile unei relaţii preexistente având ca obiect acordarea de asistenţă juridică specifică, numitul Moşuţi Cristian Ni­co­lae, avocat in cadrul Baro­ului Iaşi, a determinat, prin inducere în eroare, persoana vătămată să semneze contractul de asistenţă juridică, calificat în mod fraudulos ca act adiţional la contractul de asistenta juridică, prin care aceasta din urmă îşi asuma o obligaţie de plată de 200.000 euro plus TVA şi 1% pe­nalităţi de întârziere pe zi, obligaţie despre care persoana vătămată a luat la cu­noştinţa doar în cursul procedurilor de executare silită“, au precizat procurorii Par­chetului de pe lângă Curtea de Apel.

Potrivit unor surse juridice, Munteanu ar fi semnat respectivul document în timp ce se afla pe holul unei instanţe ieşene, fiind păcălit, suspectează anchetatorii, că hârtia ar reprezenta acceptul său pentru a fi reprezentat într-un alt dosar de Cristian Mo­şuţi.

Ulterior, cu ajutorul lui Cristian Bărbieru, Moşuţi ar fi obţinut executarea silită a cli­entului său, cauzând un prejudiciu de aproximativ 500.000 de euro. Apărătorii acestuia au declarat că avocatul este nevinovat.

CITEȘTE ȘI:

Comentarii