De Sănătate

Punem punctul pe știi

Fetiţa cu picioarele strivite va avea nevoie de o recuperare de durată

vineri, 14 octombrie 2016, 01:51
1 MIN
 Fetiţa cu picioarele strivite va avea nevoie de o recuperare de durată

Fetiţa din Constanţa, în vârstă de şase ani, care a fost implicată în luna august într-un accident rutier în urma căruia picioarele i-au fost strivite de o remorcă, va fi externată la sfârşitul acestei săptămâni. Reprezentanţii Spitalului de Copii „Sf. Maria“ susţin că starea sa de sănătate este bună, însă de acum va urma o perioadă lungă de recuperare şi de kinetoterapie.

„În cursul zilei de mâine (n.r. – vineri), medicul care se ocupă de ea îi va mai face o evaluare şi va decide, însă cel mai probabil va pleca acasă. Mai grea va fi perioada de recuperare care va urma, cel puţin trei luni, ca să vedem ce poate recupera şi dacă mai trebuie intervenit pe partea de chirurgie plastică, ca să poată să îşi recapete mobilitatea pentru piciorul drept“, a precizat dr. Radu Terinte, managerul unităţii medicale. Ultima intervenţie a fost săptămâna trecută, când medicii i-au suturat bontul coapsei stângi.

Deşi medicii au încercat din răsputeri să scape fetiţa de amputaţia piciorului stâng, după reimplantarea acestuia au apărut complicaţii care i-au convins că trebuie să recurgă la această metodă pentru a-i salva viaţa. „Cel mai probabil, pe viitor, fetiţa va avea nevoie de o proteză de şold pentru piciorul stâng, însă să vedem cum va evolua“, a completat dr. Cătălina Ionescu, medic primar pediatru şi purtător de cuvânt al spitalului. 

Comentarii