De Business

Punem punctul pe știi

Firma unuia din cei mai vechi somelieri din Iaşi a ajuns în faliment

marți, 08 decembrie 2015, 02:50
2 MIN
 Firma unuia din cei mai vechi somelieri din Iaşi a ajuns în faliment

 La numai jumătate de an de la cererea de intrare în insolvenţă depusă de Fisc, creditorii firmei celui mai cunoscut somelier ieşean, Marian Timofti, sunt anunţaţi cu privire la falimentul societăţii. SC Vinuri şi Vinuri SRL, administrată până în 2009 şi de fostul ministru ieşean al Agriculturii Victor Surdu, îl are ca unic acţionar din 2011 pe Timofti, care deţine şi funcţia de preşedinte al Organizaţiei Somelierilor din România. Potrivit sentinţei prin care a fost aprobată intrarea firmei în insolvenţă, societatea datorează la bugetul de stat peste 50.000 euro.

„Creditorul a arătat că debitorul înregistrează datorii la bugetul de stat în sumă totală de 233.500 lei, reprezentând obligaţii datorate bugetului consolidat al statului. În vederea recuperării acestor sume, organul fiscal a întreprins toate măsurile de executare silită, însă nu s-au găsit în patrimoniul firmei bunuri şi nu s-au depistat conturi care să fie valorificate pentru acoperirea creanţei bugetare. Debitorul se află în încetare de plăţi astfel încât se impune admiterea cererii”, se arată în motivarea cererii deusă la Tribunalul Sindic de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi.

La o lună distanţă de la motivarea sentinţei de intrare în insolvenţă, administratoul judiciar al firmei Vinuri şi vinuri a notificat deja creditorii cu privire la intrarea direct în faliment, ultima zi a lunii februarie fiind termen pentru definitivarea tabelului de creanţe. Înfiinţată în decembrie 2006 de Marian Timofti şi Virgil Moraru, firma ieşeană a avut, cu excepţia primului an de funcţionare, cifre de afaceri cuprinse între 350.000 lei şi 870.000 lei, înregistrând profit doar până în anul 2010, când au început să fie înregistrate pierderi de 350.000 lei – 430.000 lei. Marian Timofti este unul din cei mai vechi sommelieri din Iaşi, practicând această meserie pe care a învăţat-o în Italia, unde a emigrat în 1986, de mai bine de 22 de ani.  

 

Comentarii