(FOTO) Promisiunea şefului CJ: La anul vom merge de la Păun direct la Tomeşti cu maşina!

sâmbătă, 09 septembrie 2017, 01:50
2 MIN

A fost inaugurat segmentul modernizat din acest drum la Tomeşti. Urmează ca drumul de pământ rămas să fie scos de sub regimul silvic şi pietruit.

Chiar dacă lucrările sunt finalizate şi porţiunea din intravilan a drumului este de mult folosită de localnici, primarul comunei a ţinut să taie în mod simbolic panglica de inaugurare a acestui segment. Este vorba de reabilitarea şi modernizarea a 2 km ce fac parte din DJ 248D, drum care face legătura, teoretic, între Tomeşti şi Păun, sau între DN 28 şi DN 24. „În viitor, locuitorii din Tomeşti, Ţuţora, Holboca şi alte comune nu vor mai trebui să treacă prin Iaşi ca să meargă spre Vaslui, ci vor merge direct de la Tomeşti la Păun. Dincolo de tronsonul inaugurat astăzi, urmează 800 de metri prin pădure pe care trebuie să-i scoatem din regimul silvic şi să-i pietruim, în primă fază. În total, vor fi doi kilometri de drum, primii pe care îi vom pietrui, şi îmi doresc ca lucrarea să fie terminată cel târziu anul viitor“, a declarat preşedintele CJ, Maricel Popa, prezent la festivitatea simbolică de ieri. Pe lângă asfaltare, au fost realizaţi şi 1.300 mp de trotuare, 2.800 de metri liniari de rigole şi 80 de intrări (podeţe) la proprietăţi.

Cei prezenţi au mulţumit oficialităţilor, iar primarul comunei, Ştefan Timofte, i-a cerut şefului CJ să continue investiţiile de acest fel. La rândul lui, Maricel Popa a promis că va continua să susţină proiectele de modernizare a infrastructurii, cu condiţia ca materialele de şantier să nu mai dispară – aluzie la dispariţia cofrajelor de la podeţele din faţa porţilor localnicilor. Întreaga inves­tiţie pe acest segment de drum a fost de 2,5 milioane de lei. Lucrările au fost realizate de firma Viarom Construct, iar perioada de garanţie este de doi ani.  

 

Comentarii