Francezii, precum românii

miercuri, 01 iunie 2016, 01:43
2 MIN
 Francezii, precum românii

 Prima adversară a tricolorilor la Euro 2016 a dovedit serioase lacune în apărare la meciul de verificare cu Camerun, scor 3-2. Selecţionerul Didier Deschamps explică aceasta prin faptul că Rami şi Koscielny n-au mai jucat de mult împreună în centrul apărării

 
Franţa, prima adversară a României la turneul final al Campionatului European de Fotbal, a învins Camerun cu 3-2, într-un meci amical disputat pe Arena “La Beaujoire din Nantes”. Înaintea partidei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Patrick Ekeng, fostul fotbalist al echipei Dinamo. Selecţionerul Didier Deschamps a început meciul în următoarea formulă: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Pogba, Diarra, Matuidi – Coman, Giroud, Payet, iar pe parcursul jocului au mai fost folosiţi Cabaye, Kante, Sissoko şi Gignac. Franţa a deschis scorul în minutul 20, prin Blaise Matuidi, însă camerunezii au egalat două minute mai târziu prin Aboubakar. Naţionala antrenată de Didier Deschamps a avut 2-1 la pauză, după golul reuşit de Giroud în minutul 41. Camerunezii au egalat în minutul 88 prin Choupo Moting, însă la ultima fază a meciului, Payet a adus victoria pentru naţionala Franţei din lovitură liberă.  
Selecţionerul naţionalei de fotbal a Franţei, Didier Deschamps, a ţinut să minimalizeze problemele constatate în compartimentul defensiv al echipei sale, cu ocazia meciului de pregătire cu reprezentativa Camerunului. "A fost primul meci disputat împreună după mult timp de Adil Rami şi Laurent Koscielny şi au avut în faţă jucători de calitate. Au existat erori, iar asta este ceva normal, totul poate fi îmbunătăţit mereu. Nu a fost totul perfect şi este clar că e nevoie de mai multă comunicare între jucători în anumite momente, însă camerunezii au fost la rândul lor foarte interesanţi”, a declarat Deschamps după joc. Elevii lui Deschamps vor disputa un ultim meci de pregătire, împotriva Scoţiei, pe 4 iunie la Metz, înaintea debutului la EURO 2016, pe 10 iunie, contra României, pe Stade de France.
Lotul Franţei pentru Euro: Lloris, Costil, Mandanda (portari), Umtiti, Koscielny, Rami, Evra, Jallet, Digne, Mangala, Sagna (fundaşi), Sissoko, Diarra, Payet, Pogba, Cabaye, Matuidi, Kanté, Coman (mijlocaşi), Giroud, Griezmann, Gignac, Martial (atacanţi).
 
 
 

Comentarii