Furturile care ucid, în scădere

miercuri, 01 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Furturile care ucid, în scădere

Delgaz Grid, fosta E.ON, anunţă scăderea numărului accidentelor produse în urma tentativelor de furt de curent sau intervenţiilor neautorizate la reţea.

Tentativele de furt de energie electrică sau intervenţiile neautorizate la reţea au provocat anul trecut un mort şi trei răniţi. Re­prezentanţii Delgaz Grid, noul nume adoptat de E.ON, au precizat că numărul incidentelor se află în scădere faţă de anii precedenţi, dar toate ar fi putut fi evitate. „Intervenţiile neautorizate în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice la liniile aeriene şi ca­blurile subterane, în tablouri electrice, staţii şi posturi de transformare reprezintă un real pericol pentru cei implicaţi în astfel de acţiuni, putând avea totodată un impact direct atât asupra persoanelor aflate în vecinătate, cât şi a consumatorilor, prin întreruperea furnizării energiei electrice“, au precizat oficialii Delgaz.

 

În vecinătatea reţelelor de distribuţie este interzisă efecutarea de lucrări de construcţii, săpături sau defrişări, fără avizul companiei. Este interzisă totodată atingerea stâlpilor sau cablurilor, a tablourilor electrice, firidelor sau cutiilor de distribuţie, urcarea pe stâlpi, manevrarea obiectelor metalice sau din fibră de carbon în apropierea liniilor electrice aeriene, lansarea de baloane, zmeie sau avioane de jucărie în apropierea acestora, ca şi amplasarea de bannere, panouri publicitare sau instalaţii de iluminat ornamental fără avizul Delgaz. Prezenţa unor cabluri căzute la pământ sau existenţa altor situaţii care ar putea genera riscuri poate fi sesizată la numărul de telefon cu apel gratuit 0800.800.929.

 

În 2015 au avut loc 10 incidente provocate de intervenţiile neautorizate la reţea, soldate cu moartea a două persoane şi rănirea altor opt, iar în 2014 au avut loc şapte incidente, soldate cu doi morţi şi cinci răniţi.  

Comentarii