Iaşul, singurul judeţ care nu a primit despăgubiri de la Guvern pentru ploile şi grindina din mai-iunie

joi, 28 iulie 2016, 01:57
1 MIN
 Iaşul, singurul judeţ care nu a primit despăgubiri de la Guvern pentru ploile şi grindina din mai-iunie

Iaşul a rămas singurul judeţ către care Guvernul nu a alocat fonduri pentru refacerea infrastructurii afectate de ploi şi grindină. Preşedintele Con­siliului Judeţean, Maricel Popa, a apreciat că întârzierea se da­torează în principal autorităţilor ieşene, care au preferat să aştepte centralizarea tuturor rapoartelor trimise de primăriile comunelor afectate, în loc să ceară sprijin guvernamental pe măsură ce aceste rapoarte erau primite. 

„Au fost foarte multe comune afectate de ploi şi grindină, iar centralizarea şi verificarea rapoar­telor trimise a durat foarte mult. Am discutat cu prefectul ca pe viitor să nu mai aşteptăm. Pentru ploile din mai, trimitem imediat raportul şi solicitarea către Guvern, pentru iunie la fel, pentru iulie, imediat ce se întâmplă“, a declarat Popa. Pagubele produse de intemperii în acest an în judeţ se cifrează la 6,7 milioane lei. 

Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat în urma grindinei din 18-19 iunie, când au fost avariate 552 de case, 192 de anexe gospodăreşti, două poduri, 94,3 km de drumuri comunale, 13,4 km de drumuri judeţene, 9.800 ha de teren arabil, 1,3 km de reţele electrice şi 4,8 km de reţele de telecomunicaţii. „Am discutat şi cu secretarul general al Gu­vernului pentru ca raportul privind calamităţile să fie aprobat în regim de urgenţă. Săp­tămâna viitoare, la şedinţa de Guvern, el va fi discutat cu prioritate. Sper ca acest lucru să nu fie interpretat ca fiind trafic de influenţă“, a spus preşedintele CJ.

Comentarii