În locul virozelor au apărut traumatismele: zece copii care au suferit diverse traume!

vineri, 20 octombrie 2017, 12:42
1 MIN
 În locul virozelor au apărut traumatismele: zece copii care au suferit diverse traume!
Dacă, zilele trecute, Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ era supraaglomerată de 150 de copii care au ajuns la spital din cauza virozelor respiratorii de sezon, zilele acestea, numărul lor a mai scăzut, însă în schimb au necesitat îngrijiri medicale copii care au suferit diverse traume. În ultima gardă au fost internaţi zece copii care au suferit diverse traume, cele mai multe fiind cazuri de copii care au căzut din copac. 

„Datorită temperaturilor mari din ultimele zile, ne confruntăm cu foarte multe traume, în detrimentul virozelor respiratorii. De exemplu, în ultima gardă a fost un băiat de 12 ani care a căzut dintr-un păr cu tot cu creanga plină de fructe. În cădere s-a sprijinit în mână, are o fractură care necesită internare, reducere sub anestezie. De asemenea, pe lângă căderile din copaci au mai fost şi accidentele rutiere, care se încadrează tot în categoria traumelor“, a explicat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

În ceea ce priveşte accidentele rutiere, cauzele sunt multiple, fie sunt legate de traversarea prin loc nepermis, fie sunt legate de faptul că cei mici se deplasează cu trotineta, cu bicicleta pe drum public, unde riscul de producere a accidentelor este foarte mare. Majoritatea acestor accidente sunt produse pe fondul nesupravegherii copiilor, în special victime fiind cei de vârstă mică, dar şi din cauza neatenţiei copiilor de vârste mai mari, care pe fondul temperaturilor plăcute ies la joacă, de cele mai multe ori nu în zone special amenajate. 

Comentarii