În regiunea Moldovei se produc cele mai multe accidente rutiere din țară

marți, 05 septembrie 2017, 07:54
2 MIN
 În regiunea Moldovei se produc cele mai multe accidente rutiere din țară

Aveţi mare grijă când conduceţi prin Moldova! E zona în care se produc cele mai multe accidente, arată datele statistice. La polul opus se află zona de Vest, unde infrastructura este mai bună, iar oamenii au un temperament mai liniştit. Capitala râmâne un loc al nervilor şi al stresului, dar şi al riscului mare de accidente rutiere foare grave.

La începutul acestui an pe şoselele din România circulau peste 7 milioane de mașini.

Paul Dorneanu, director Asociaţia "Construim România": „Poate şi din cauza faptului că infrastructura este puţin mai bună în partea de Vest. Exemple sunt noile bucăţi de autostrăzi care ajută destul de mult la reducerea numărului de accidente. Putem concluziona că zona de Sud-Vest, Oltenia, unde deşi nu avem autostrăzi, nu este o infrastructură la fel ca în Transilvania, avem totuşi un număr mai mic de accidente, ceea ce ne poate duce cu gândul la temperamentul şoferilor, nu sunt atât de înfipţi în pedala de acceleraţie”.

Bilanţul e negru. Cele mai multe accidente în Nord Est – 16,5 %, în Muntenia, 14.9%, în Sud Est 12.5 %, în Oltenia, 9,4%.

Specialiștii în siguranță rutieră spun că dincolo de infrastructura precară, în Moldova, accidentele rutiere sunt mai dese și din cauza climei. Este zona în care iarna cantităţile de zăpadă sunt mult mai mari decat in alte regiuni.

digi24.ro

Comentarii