De Business

Punem punctul pe știi

Legea salarizării unitare scoate oamenii în stradă. Amenințări cu proteste

miercuri, 12 aprilie 2017, 14:23
2 MIN
 Legea salarizării unitare scoate oamenii în stradă. Amenințări cu proteste

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) ameninţă cu proteste şi cu blocarea activităţii dacă nu se modifică proiectul Legii salarizării unitare şi cer Guvernului să înceapă discuţiile cu reprezentanţii sindicatelor. Sindicaliştii susţin că dacă se aplică proiectul Legii salarizării în forma propusă, salarizarea în administraţia publică locală va deveni discreţionară.

"Solicităm organizarea de către Guvernul României a unor întâlniri cu reprezentanţii organizaţiei noastre pentru corectarea propunerilor din acest proiect de lege care vin în contradicţie cu aşteptările noastre. Ȋn acestă perioadă, organizaţia noastră va consulta membrii de sindicat cu privire la acţiunile de protest la care vom recurge în cazul în care prevederile referitoare la administraţia publică locală vor fi păstrate în proiectul legii, cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Acestea vor culmina cu blocarea activităţii în sectorul nostru de activitate”, au anunţat, miercuri, liderii FNSA.

Aceştia spun că vor sesiza toate forurile şi instituţiile interne şi internaţionale cu atribuţii în materie constituţională şi convenţională a drepturilor omului, „pentru a stopa abuzurile la adresa salariaţilor din administraţia publică locală”, în condiţiile în care proiectul Legii salarizării unitare are prevederi discriminatorii, care instituie diferenţe de salarii atât între unităţile administrative, cât şi în interiorul aceleiaşi instituţii.

"Ȋn plus, singura categorie de salariaţi căreia acest proiect de lege nu-i recunoaşte un drept câştigat este cea a angajaţilor din administraţia publică locală (salariile acestora urmând a scădea). Aproape toate principiile enunţate în preambului acestui proiect de lege sunt nesocotite în cazul administraţiei publice locale. Practic, salarizarea unitară în administraţia publică locală va deveni salarizare discreţionară în acest sector”, subliniază reprezentanţii FNSA.

news.ro

Comentarii