Mama în spital, tatăl în concediu, copilul abandonat de bunic în faţa Poliţiei

miercuri, 21 august 2013, 01:50
3 MIN
 Mama în spital, tatăl în concediu, copilul abandonat de bunic în faţa Poliţiei

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare şi pe numele unui bărbat de 44 de ani din localitatea Sineşti, care şi-a abandonat nepotul în vârstă de doi ani în faţa postului de poliţie din localitate.

Un poliţist l-a observat luni dimineaţa pe minor şi l-a luat la întrebări. Imediat, agentul a chemat angajaţii Protecţiei Copilului care l-a luat în custodie. Poliţiştii au aflat că bunicul său îl avea în grijă deoarece mama acestuia se afla la spital, internată cu un alt copil în vârstă de un an, care era răcit. Bărbatul care a abandonat copilul le-a spus poliţiştilor că nu avea cu ce să-l crească. “Un poliţist de la postul de poliţie din localitatea Sineşti a găsit un copil în faţa clădirii care părea dezorientat şi nu era supravegheat. Minorul a spus că a fost lăsat în faţa postului de bunicul său. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru abandon. Cercetările sunt în curs de desfăşurare”, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Localnicii din sat le-au povestit poliţiştilor că mama copilului, în vârstă de 19 ani, locuia împreună cu concubinul său în satul Osoi. Însă, cei doi s-au certat, iar femeia s-a înapoiat la casa părintească. Tatăl femeii îi reproşa deseori fiicei sale relaţia pe care o are cu concubinul. Mama băiatului s-a externat ieri şi a mers la Direcţia pentru Protecţia Copilului cerând ca băiatul să fie redat familiei.

“Minorul se află în momentul de faţă în Centrul «Sf. Andrei», unde va fi găzduit pentru o perioadă determinată. Copilul are mamă, tată, bunici materni, paterni, mai are şi o mătuşă. Aşadar, se va încerca reintegrarea sa în familia naturală sau în cea lărgită. Ştim că mama se afla în spital cu celălalt copil al său când bunicii au decis să-l înstrăineze şi l-au lăsat la Poliţie. Totuşi, nu înţelegem de ce nu s-a solicitat sprijinul tatălui. Acesta este proaspăt întors de la muncă, din Italia. Este în concediu şi l-ar fi putut supraveghea şi îngriji cât lipsea mama. Deşi părinţii minorului nu sunt căsătoriţi legal, băiatul poartă numele tatălui, deci este recunoscut de acesta. La Centrul «Sf. Andrei» este găzduit provizoriu, însă odată cu externarea mamei va fi dat în grija acesteia  va fi dat în grija acesteia”, a declarat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi. (Andrei DÎSCĂ, Alexandra COSTIN)

Comentarii