Manifestare dedicată tinerilor care au supravieţuit cancerului

miercuri, 05 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Manifestare dedicată tinerilor care au supravieţuit cancerului

Ieşenii sunt îndemnaţi să facă sport şi în acelaşi timp să susţină o cauză nobilă participând la festivalul „Family Olympics“.

Cei dornici de mişcare pot să alerge, să facă flotări sau să înoate, contribuind la strângerea fondurilor necesare susţinerii taberei „Temerarii“. Tabăra va avea loc în prima jumătate a lunii august şi este organizată pentru 150 de tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 29 ani, care au supravieţuit cancerului. „Cei care doresc să susţină cauza copiilor şi tinerilor supravieţuitori ai cancerului pot să aleagă între a participa la unul din evenimentele cuprinse în secţiunea individual şi echipe, în care vor putea să alerge, să înoate sau să facă flotări pentru temerari. Fiecare participant sau echipă înscrisă pot să mobilizeze un grup de susţinători dintre colegi, prieteni sau membrii ai familiei. Aceştia pot să doneze o sumă cuprinsă între 1 leu şi 15 lei pentru fiecare tur de pistă parcurs, lungime de bazin înotată sau flotare efectuată de participantul sau echipa susţinută“, explică reprezentanţii Asociaţiei 11even, organizatori „Family Olympics“, în parteneriat cu E.ON România. Înscrierile pentru întreceri se vor face în puncte special amenajate din Iulius Mall, Palas Mall şi Piaţa Unirii. Mâine, între orele 16 şi 20, la Ştrandul Municipal, cei interesaţi pot înota pentru a veni în sprijinul „temerarilor“, iar sâmbătă, începând cu ora 10, în incinta Complexului Palas vor putea face flotări, în acelaşi scop.

Duminică, între orele 9 şi 14, pe stadionul „Emil Alexandrescu“ este programată acţiunea „Alergăm pentru Temerari“. „Tabăra oferă tinerilor supravieţuitori de cancer oportunităţi de autodezvoltare, socializare, orientare în carieră, prietenie, distracţie, aventură, asigură susţinere reciprocă şi suport specializat în soluţionarea provocărilor cu care se confruntă şi, nu în ultimul rând, facilitează dobândirea unor competenţe pentru a compensa pierderile suferite şi construirea unor aşteptări realiste“, arată reprezentanţii Asociaţiei Little People, organizatorii taberei. Festivalul „Family Olympics“ se adresează micuţilor, tinerilor, părinţilor şi bunicilor, desfăşurându-se în alte 4 oraşe din ţară, în perioade diferite însă. Mai multe informaţii pot fi consultate pe site-ul www.familyolympics.ro.

Comentarii