Ministrul Finanţelor este acuzat că minte cum respiră. Cine îl arată cu degetul

vineri, 10 noiembrie 2017, 22:43
1 MIN
 Ministrul Finanţelor este acuzat că minte cum respiră. Cine îl arată cu degetul

PACT îl acuză pe ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, că a minţit atunci când a afirmat că dacă un angajator privat doreşte să reducă salariul unui angajat, poate să facă acest lucru. Potrivit unui comunicat al PACT remis vineri AGERPRES, ministrul Finanţelor a declarat la o televiziune că în urma recentelor decizii ale Guvernului, niciun salariu nu va scădea.

"Totodată, acesta a adăugat că 'dacă un angajator privat doreşte să reducă salariul unui angajat, poate să o facă şi astăzi'. PACT consideră că declaraţia domnului Ionuţ Mişa reprezintă o minciună, întrucât scăderea salariilor angajaţilor după bunul plac al angajatorilor nu este permisă de lege", se arată în comunicatul PACT. Potrivit lui Sebastian Burduja, preşedinte PACT, Codul muncii prevede că "nu se poate diminua salariul angajatului decât cu acordul angajatului".

"Tot aud că debitează iluştrii noştri 'lideri' ideea că 'angajatorii oricum pot scădea salariile angajaţilor'. Asta e o minciună şi o prostie periculoasă şi iresponsabilă. Codul muncii spune clar că nu se poate diminua salariul angajatului decât cu acordul angajatului. Singurele excepţii sunt legate de abateri disciplinare grave sau restructurarea activităţii economice (doar temporar, prin reducerea programului de lucru)", a mai afirmat Burduja.

PACT este o platformă civică şi politică de centru-dreapta, care încurajează implicarea cetăţenilor din ţară şi din diaspora în deciziile comunităţilor lor şi promovează libertatea economică, dezvoltarea regională şi consolidarea democraţiei româneşti în NATO şi UE, se mai arată în comunicat.

 

Comentarii