De Business

Punem punctul pe știi

Ministrul Finanţelor: „Profesiile liberale nu vor dispărea”

miercuri, 06 mai 2015, 10:11
1 MIN
 Ministrul Finanţelor: „Profesiile liberale nu vor dispărea”

Profesiile liberale nu vor dispărea şi nu vor avea nimic de suferit, iar cei care practică astfel de profesii nu vor plăti retroactiv impozite pentru sumele încasate în ultimii cinci ani, a precizat marţi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici a făcut precizările recent, după ce reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român au arătat că românii cu profesii liberale vor fi recalificaţi ca având activităţi dependente şi ar putea fi obligaţi de fisc la plata unor sume mai mari decât cele câştigate în ultimii cinci ani.

"Profesiile liberale nu vor dispărea şi nu vor avea nimic de suferit. Aşa cum am convenit cu partenerii noştri de discuţie vor avea loc în Parlament amendamentele necesare ca acest lucru să se finalizeze în bune condiţii. În cadrul Consiliului de Dezvoltare a României am convenit foarte clar modul în care am lucrat de acum încolo şi modul cum va arăta noul text, astfel încât acest lucru să fie reglementat în Parlament în urmatoarele săptămâni", a spus, marţi, ministrul Finanţelor.

Teodorovici a negat faptul că persoanele care exercită profesii libere ar putea fi puse la plata pe sumele încasate în ultimii cinci ani.

gandul.info

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii