De Business

Punem punctul pe știi

Ministrul secretar de stat Maricel Popa, la Viena în căutare de oportunităţi pentru Fortus SA

marți, 01 decembrie 2015, 02:56
2 MIN
 Ministrul secretar de stat Maricel Popa, la Viena în căutare de oportunităţi pentru Fortus SA

Iaşul îşi face auzită vocea la cea mai importantă reuniune mondială privind dezvoltarea parcurilor industriale.  

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Marcel Popa, ieşean de origine, reprezintă România la a 16-a ediţie a Conferinţei Generale a ONU pentru Dezvoltare Industrială – ONUDI, care are loc la Viena. „Prezenţa României în forurile cele mai importante la ninvel internaţional în domeniul dezvoltării industriale face parte din strategia de reindustrializare a ţării noastre. În calitate de secretar de stat coordonator al Direcţiei Generale de Politici Industriale, am iniţiat numeroase demersuri pentru atragerea de parteneri străini atât din Asia, cât şi din Europa, care să investească în dezvoltarea de parcuri industriale. În acest an am adresat o invitaţie chiar directorului general ONUDI, domnul Li Yong, care şi-a manifestat interesul de a efectua o vizită în România, în primăvara anului viitor. La fiecare reuniune la care particip, Iaşul este pe lista priorităţilor, iar proiectul meu de suflet constă în revigorarea activităţii industriale pe platforma de la Fortus. Mă bazez în acest demers şi pe experienţa personală de peste 20 de ani acumulată în domeniul industrial“, a declarat Popa.

Agenda de dezvoltare 2030 a ONUDI urmăreşte identificarea de soluţii pentru reducerea sărăciei, a tratamentului inegal şi a problemelor de mediu. Activităţile avute în vedere de România constă în principal în proiecte industriale din domeniile tehnologiei informaţiilor, bio-economiei, eco-tehnologiei, energiei, mediului, agro-business-ului şi sectoarelor creative.

ONUDI a fost înfiinţată în 1967, ca organ central de coordonare a activităţilor industriale din sistemul Naţiunilor Unite. România a aderat la ONUDI în 1980, organizaţia având acum 170 de membri.

 

Comentarii