Multe şi mărunte: Alin s-a descurcat în Kenya

miercuri, 19 iulie 2017, 01:43
5 MIN
 Multe şi mărunte: Alin s-a descurcat în Kenya
 
 
Recent s-au disputat la Nairobi, capitala Kenyei, Campionatele Mondiale de atletism pentru juniori II. Din delegaţia României au făcut parte şi doi ieşeni de la Liceul cu Program Sportiv. Alin Anton, elev al antrenoarei Rodica Dudău, a participat la 110 m garduri. El s-a clasat pe locul II în seria sa, cu timpul de 14,07 secunde, iar în semifinale, deşi şi-a depăşit recordul personal, realizând 13, 79 s, a fost eliminat. Rivalul său pe plan intern, brăileanul Alexandru Iconaru a avut mai mult noroc. Cu o serie de 13,66 s – 13,69 s  -13,73 s, el a ajuns în finală şi s-a clasat pe un excelent loc V. Cealaltă atletă de la LPS, Cosmina Spiridon (pregătită de Viorel Popovici) s-a clasat pe locul 12 într-o finală puternică de 2000 m obstacole, cu timpul de 7:28,26. Singura medalie românească la această competiţie a fost un bronz câştigat de Andreas Bucşă, în proba de săritură în lungime.
 
Lucescu, ofertat de bulgari
Tehnicianul Mircea Lucescu ar putea prelua echipa Ludogoreţ Razgrad, la care evoluează Cosmin Moţi şi Claudiu Keşeru. Presa bulgară notează că numirea lui Lucescu ca înlocuitor al lui Gheorgi Dermendziev întâmpină un singur obstacol, faptul că românul a avut mereu un salariu mare la echipele antrenate. Mircea Lucescu a fost demis din funcţia de antrenor al echipei Zenit Sankt Petersburg la 28 mai. Zenit Sankt Petersburg a terminat pe locul trei în campionatul Rusiei şi a ratat participarea în Liga Campionilor. Lucescu, în vârstă de 71 de ani, semnase în vara anului trecut un contract pe două sezoane cu Zenit Sankt Petersburg, cu opţiune de prelungire pentru încă un an.
 
Şocant: Villar, reţinut pentru corupţie
Preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, Angel Maria Villar, şi fiul său Gorka, au fost reţinuţi, ieri dimineaţă, în cadrul unei anchete anticorupţie, informează El Pais. Poliţia a percheziţionat marţi dimineaţă sediul federaţiei spaniole, fiind reţinute mai multe persoane, între care Ángel María Villar şi Gorka Villar. Cei doi sunt bănuiţi de fals în acte, corupţie şi delapidare. Angel Maria Villar este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de fotbal din lume, el conducând federaţia spaniolă de 29 de ani şi fiind membru în conducerile UEFA şi FIFA. Villar a avut relaţii excelente cu fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu.
 
Alexa, mătrăşit de la Chiajna
Tehnicianul Dan Alexa şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu echipa Concordia Chiajna, a anunţat, ieri, pagina de Facebook a grupării ilfovene. Alături de Alexa, a părăsit Concordia Chiajna şi antrenorul secund Constantin Ilie. Dan Alexa fusese numit în funcţie în decembrie 2016 şi a reuşit în sezonul trecut salvarea de la retrogradare în ultima etapă. Alexa, în vârstă de 37 de ani, a mai pregătit în cariera sa formaţiile ACS Poli Timişoara, Rapid Bucureşti şi ASA Târgu Mureş.
 
Recidivistul Matthews
Ciclistul australian al echipei Sunweb, Michael Matthews, a câştigat, ieri, etapa a 16-a a Turului Franţei, disputată între localităţile Le Puy-en-Velay şi Romans-sur-Isère, pe distanţa a 165 de kilometri. Matthews i-a devansat la un sprint redus pe norvegianul Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) şi pe germanul John Degenkolb (Trek). Învingătorul etapei s-a făcut cunoscut după examinarea fotofinişului de la sprint. Australianul în vârstă de 26 de ani a obţinut al doilea succes în acest Tur al Franţei, după ce a mai câştigat şi etapa a 14-a. În clasamentul general continuă să conducă britanicul Christopher Froome (Sky), care are un avans de 18 secunde faţă de italianul Fabio Aru (Astana) şi 23 de secunde faţă de francezul Romain Bardet (AG2R). Astăzi este programată etapa a 17-a, La Mure — Serre-Chevalier (183 km), când vor fi atacate două vârfuri din Alpi, Croix-de-Fer (2.067 m) şi Galibier (2.642 m), două căţărări de categorie specială.
 
Fajic a părăsit Bănia
Atacantul bosniac Nusmir Fajic şi-a reziliat de comun acord contractul cu echipa CS Universitatea Craiova, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării din Bănie. Fajic, în vârstă de 30 de ani, a fost achiziţionat de CS Universitatea Craiova la începutul anului de la Xinjiang Tianshan Leopard. Atacantul bosniac a jucat în şapte meciuri pentru formaţia olteană, reuşind o pasă decisivă.
 
Ciolacu a marcat în Singapore
Atacantul Andrei Ciolacu a marcat un gol în partida pe care echipa sa Warriors FC a câştigat-o, ieri în deplasare, cu scorul de 5-1, (2-0), în faţa formaţiei Brunei DPMM, în semifinalele Cupei Ligii din Singapore. Ciolacu a marcat în minutul 52. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost înscrise de Ong (’26) şi Ishak (’44, ’70, ’90 din penalty), în timp ce pentru gazde a punctat Said, în minutul 77. În finala Cupei Ligii din Singapore, Warriors FC va întâlni echipa Albirex Niigata, care a trecut, cu scorul de 4-0, de formaţia Geylang International.
 
 
Rakitic nu vrea să plece de la Barça
FC Barcelona vrea să-l achiziţioneze pe Marco Verratti de la Paris Saint-Germain, oferindu-l la schimb pe Ivan Rakitic, însă croatul refuză să plece din Spania.  El Mundo Deportivo scrie că FC Barcelona oferă 65 de milioane pentru Verratti, în tranzacţie fiind inclus şi croatul Ivan Rakitic. Însă transferul nu poate fi realizat deoarece mijlocaşul de 29 de ani nu vrea să fie "monedă de schimb", afirmând că se simte foarte fericit în Spania. Rakitic joacă la FC Barcelona din 2014 şi are contract până în 2021.
 
 
 

    

Comentarii