Multe şi mărunte: opt echipe in Europa

vineri, 07 iulie 2017, 01:44
7 MIN
 Multe şi mărunte: opt echipe in Europa
 
 
Opt echipe româneşti, patru feminine şi patru masculine, vor evolua în Cupele Europene, în sezonul 2018-2019, potrivit clasamentului coeficienţilor dat publicităţii de forul continental de profil şi în care au punctat rezultatele obţinute în ultimele trei stagiuni. La feminin, România va avea dreptul să înscrie o echipă în Liga Campionilor şi trei echipe în Cupa EHF. În clasament, România ocupă locul IV, cu 81,75 puncte, în urcare o poziţie faţă de ierarhia anterioară. Podiumul este ocupat, în ordine, de Ungaria (114,13), Danemarca (103,88) şi Rusia (96,88). În clasamentul masculin, România se află pe locul 11 (30,89 puncte), în urcare o poziţie, iar pe primele trei locuri se situează Germania (128,50), Spania (115,00) şi Ungaria (106,83). România va avea dreptul să înscrie o echipă în Liga Campionilor, două în Cupa EHF şi una în Challenge Cup. Şi în sezonul trecut, România a avut dreptul să înscrie opt echipe în competiţiile continentale.
 
Mai urcă şi naţionala
Echipa naţională de fotbal a României a urcat patru poziţii, până pe locul 42, având 713 puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola, dat publicităţii ieri de forul mondial. Din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, în care joacă România, cel mai bine clasată este Polonia, care a urcat de pe locul zece pe şase, cu 1.319 puncte. Danemarca a urcat de pe locul 51 pe 47, având 683 de puncte, Muntenegru a coborât de pe 52 pe 54, cu 643 de puncte, Armenia a coborât de pe 68 pe 73, cu 480 de puncte, iar Kazahstan a coborât de pe 100 pe 106, cu 308 puncte. Primele zece poziţii în clasamentul FIFA-Coca Cola sunt ocupate de următoarele echipe: Germania, Brazilia, Argentina, Portugalia, Elveţia, Polonia,. Chile, Columbia, Franţa, Belgia.
 
Un leu biletul, la Piteşti
Consiliul Local Piteşti a stabilit ca preţul unui biletet pentru meciurile echipei FC Argeş, fostă SCM Piteşti, de pe Stadionul Nicolae Dobrin, în sezonul 2017-2018, să fie de 1 leu, iar abonamentul 19 lei. Primarul Cornel Ionică îşi doreşte ca stadionul să fie plin la toate meciurile echipei din Liga a II-a. “Din dorinţa de a încuraja prezenţa la stadion a cât mai multor spectatori, am decis ca preţul unui bilet să fie de numai un leu, mai mult simbolic, emiterea de tichete fiind obligatorie pentru contorizarea numărului de spectatori. De asemenea, preţul unui abonament pe un sezon, de persoană, va fi de doar 19 lei, indifererent de locul ocupat în tribună. În consecinţă, vă aşteptăm în număr cât mai mare la stadion pentru ca FC Argeş să reia şirul succeselor şi cu ajutorul dumneavoastră!”a scris edilul pe contul său de Facebook.
 
Cu Georgia, la futsal
Echipa naţională de futsal a României va întâlni reprezentativa Georgiei, în barajul pentru calificarea la Campionatul European din 2018, s-a stabilit, ieri, la tragerea la sorţi de la Nyon. Tabloul complet al meciurilor de baraj este următorul: Cehia – Serbia; Franţa – Croaţia; România – Georgia; Ungaria – Polonia. Prima manşă se va disputa în perioada 10-13 septembrie, iar returul este programat în perioada 24-27 septembrie. Turneul final al Campionatului European din 2018 se va disputa la Ljubljana (Slovenia), în perioada 30 ianuarie – 10 februarie. La turneul final sunt calificate până acum selecţionatelle Sloveniei (ţara gazdă), Italiei, Azerbaidjanului, Ucrainei, Portugaliei, Spaniei (deţinătoarea trofeului), Kazahstanului şi Rusiei.
 
 Achiziţii la Concordia
Oficialii clubului Concordia Chiajna au anunţat, ieri, pe pagina de Facebook, achiziţionarea jucătorilor Toni Tipuric şi Marc Caballe. Fundaşul central bosniac Toni Tipuric are 26 de ani şi deţine şi cetăţenie austriacă. El a jucat în cariera sa la echipele Simmering, Essling, Katzelsdorf, Austria Lustenau, Dornbirner, Sportfreunde Siegen, Levadia Tallinn, Zlate Moravce şi HNK Cibalia. Mijlocaşul spaniol Marc Caballe, în vârstă de 26 de ani, a evoluat în cariera sa la formaţiile Espanol Barcelona B, Atletico Madrid C, Malaga B, Lugo şi Cornella. Pe de altă parte, Concordia Chiajna a fost învinsă, ieri, cu scorul de 0-1, de formaţia bosniacă FK Krupa, în cel de-al patrulea meci amical din cadrul stagiului de pregătire din Serbia.
 
Francofonii români merg în Africa
Delegaţia României la Jocurile Francofoniei, care vor avea loc între 21 şi 30 iulie la Abidjan, este formată din 81 de persoane, dintre care 57 sportivi de la şase discipline. Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a afirmat iieri într-o conferinţă de presă că delegaţia României şi-a propus să obţină medalii la atletism, judo şi tenis de masă. Cheltuielile totale pentru participarea la această competiţie sunt de 1.247.000 de lei, aproximativ 270.000 de euro, dintre care 156.500 de lei au fost cheltuiţi pentru echipamentele de prezentare şi cele sportive. Delegaţia României la Jocurile Francofoniei va fi reprezentată la şase discipline, atletism (15 sportivi), tenis de masă (doiu sportivi), lupte libere şi lupte africane (15 sportivi), judo (cinci sportivi), baschet feminin (12 sportivi), ciclism pe şosea (opt sportivi).
 
Bacalaureat, cu gagica la Ibiza
Portarul italian Gianluigi Donnarumma nu s-a prezentat la examenul de bacalaureat pentru a pleca în vacanţă la Ibiza alături de logodnica sa, lucru care a generat o întreagă controversă în Italia. Donnarumma a supărat mai mulţi profesori, care au calificat comportamentul fotbalistului drept "o lipsă gravă de respect faţă de şcoală şi faţă de ceilalţi elevi". Portarul primise acceptul de a-şi amâna unele examene pentru a putea fi prezent la Campionatul European de Tineret, dar la finalul turneului el a plecat la Ibiza şi nu s-a mai prezentat la şcoală. "Picioarele şi capul pot lucra împreună, sportul de nivel înalt şi studiile nu sunt incompatibile", a declarat ministrul Educaţiei, Valeria Fedeli. Gianluigi Donnarumma are 18 ani şi a debutat la AC Milan în sezonul 2015/2016.
 
United îl ia pe Lukaku
Oficialii clubului Manchester United şi-au dat acordul pentru a-l transfera pe atacantul belgian al echipei Everton, Romelu Lukaku, pentru 75 de milioane de lire sterline (aproximativ 85,5 de milioane de euro), a anunţat, ieri, BBC. Conform sursei citate, Manchester United va renunţa la aducerea spaniolului Alvaro Morata de la Real Madrid după parafarea înţelegerii cu internaţionalul begian. Transferul lui Romelu Lukaku, în vârstă de 24 de ani, nu implică în niciun fel tratativele pentru cedarea lui Wayne Rooney la Everton. José Mourinho, actualul manager al formaţiei Manchester United, l-a mai avut pe Lukaku în lot la Chelsea Londra, dar a decis cedarea sa sub formă de împrumut la Everton, iar apoi vânzarea definitivă pentru 28 de milioane de lire sterline (aproximativ 32 de milioane de euro). Romelu Lukaku, care este reprezentat de agentul italian Mino Raiola, a marcat 25 de goluri în sezonul precedent din Premier League. Atacantul belgian a jucat în cariera sa la formaţiile Anderlecht Bruxelles, Chelsea Londra, West Bromwich Albion şi Everton.
 
Documentar despre dopajul din Rusia
Sistemul de dopaj instituţionalizat din Rusia va fi prezentat într-un documentar realizat de Netflix, intitulat Icarus, care va fi difuzat la 4 august, în ziua în care vor începe Campionatele Mondiale de Atletism. Acest documentar a primit premiul Orwell la festivalul de film de la Sundance şi premiul publicului la festivalul de la Londra. Dezvăluirile despre dopajul sistematic din Rusia au început în 2014 şi au dus la suspendarea echipei de atletism a Rusiei de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. La 9 decembrie 2016, avocatul canadian Richard McLaren a dat publicităţii un nou raport, conform căruia peste 1000 de sportivi ruşi au beneficiat de un program de dopaj "sponsorizat de stat" timp de patru ani, începând din 2011. în noul raport sunt menţionaţi şi patru medaliaţi de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din 2014, şi cinci de la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, din 2012. Raportul descrie "o conspiraţie instituţională" în care au fost implicate şi serviciile secrete ruse, subliniindu-se faptul că sportivii nu au acţionat singuri, ci ca parte a unui program. Documentarul Netflix este bazat pe dezvăluirile lui Grigor Rodcenko, fost spion şi director al laboratorului antidoping de la Moscova.
 
Buzărnescu se descurcă şi în Spania
Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu, cap de serie numărul 2 şi locul 213 WTA, s-a calificat, ieri, în semifinalele turneului ITF de la Getxo (Spania), dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari. Mihaela Buzărnescu a învins-o, în sferturi, scor 7-6, 3-6, 6-1, pe Paula Badosa (Spania), locul 298 WTA. În semifinale, Buzărnescu  va întâlni o altă jucătoate din Spania, Olga Saez, locul 233 mondial.
 
Götze revine în iarbă
Mijlocaşul echipei Borussia Dortmund, Mario Götze, a anunţat că revine la antrenamente la şase luni după ce a suferit o tulburare metabolică. Götze a anunţat pe Facebook că programul său de recuperare a dat roade, astfel că în curând va reveni la antrenamente alături de jucătorii săi de la Borussia Dortmund. "Sunt extrem de încântat de ideea de a reveni pe teren", a scris Götze pe Facebook. Mario Götze a fost diagnosticat în februarie şi retras imediat de la antrenamentele cu echipa. Internaţionalul german a semnat un contract pe patru sezoane cu Borussia Dortmund în vara anului 2016.
 
 

    

Comentarii