De Sănătate

Punem punctul pe știi

Muncitor electrocutat mortal în Hotelul Moldova. Cum a fost posibil?

Bărbatul de 48 de ani a decedat în jurul orei 2 noaptea, în timp ce lucra la un boiler.

marți, 05 septembrie 2017, 01:50
2 MIN
 Muncitor electrocutat mortal în Hotelul Moldova. Cum a fost posibil?

Doi bărbaţi din Iaşi au fost implicaţi în accidente de muncă în cursul zilei trecute. Unul dintre ei, în vârstă de 48 de ani, a murit, iar celălalt, în vârstă de 56 de ani, se află internat la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

 Două echipaje de la SMURD Iaşi au încercat să salveze în cursul dimineţii de luni doi bărbaţi care, aflaţi la serviciu, s-au accidentat. Pen­tru unul dintre ei, salvatorii nu au mai putut să facă nimic. Pentru celălalt, echipajele de intervenţie au reuşit să-l transporte sub supraveghere în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“. Primul caz a fost sesizat prin apel la 112 în jur de ora 02.30, la locul accidentului, la Hotelul Moldova, deplasându-se un echipaj de la Ambulanţă care a cerut sprijinul colegilor de la SMURD.

„Am fost solicitaţi sprijin pentru un echipaj SAJ B2 în cazul unui bărbat de 48 de ani accidentat în camera centralei, la un hotel. Bărbatul era cu electrocuţie prin curent continuu şi se afla în stop cardio-respirator neresponsiv la manevrele de resuscitare“, a precizat dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Potrivit unor informaţii, bărbatul care şi-a pierdut viaţa se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi lucra fără echipament de protecţie.

Al doilea accident de muncă la care a intervenit un echipaj SMURD în cursul zilei de luni a avut loc pe un şantier. Victima, un bărbat de 56 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce i-a căzut peste faţă cuva unui excavator. În urma accidentului, ieşeanul a rămas fără urechea stângă. „Pacientul pre­zenta avulsie de ureche stângă şi luxaţie scapulohumerală stângă“, a mai completat şefa UPU-SMURD. Cele două cazuri au ajuns în atenţia Poliţiei, care anchetează circumstanţele în care s-au produs accidentele.

 

 

Comentarii