N

N-avem adversari în serie

N

luni, 28 aprilie 2014, 01:50
3 MIN
 N-avem adversari în serie

\N

Poli Agro Unirea Iaşi – CSM Bucovina Suceava 29-9 (17-9) în etapa a IV-a a Diviziei Naţionale de rugby

 

 
Poli Agro Unirea: Ilie, Tărăgan, Telesa (Plugaru) – Crîşmaru, Bişoc (Giuşcă) – Pîslaru (Savu), Butnariu, Fînariu – Bolat (Văman), Pahonea (Zaharia) – Cernescu (Matei), Mihăilă, Văcaru, Blejuşcă – Cremeniţchi (Rupan).
Echipa gazdă, pregătită de Ioan Iftode şi Silviu Ţibichi şi-a îndeplinit obiectivul pentru această etapă: victorie cu bonus şi menţinere pe primul loc în clasamentul Diviziei Naţionale şi, având în vedere că meciurile grele din tur s-au dus, este aproape imposibil de crezut că formaţia ieşeană va ceda această poziţie cel puţin până la încheierea primei jumătăţi a campionatului. Ce-i drept, echipa ieşeană a fost ajutată şi de prestaţia adversarului, echipa din Suceava rămânând aceeaşi trupă medie de eşalon secund, fără veleităţi de promovare, în ciuda ambiţiei cu care eternul antrenor Constantin Vlad caută mereu să scoată „diamante rugbistrce” din grădina bucovineană. După un prim eseu realizat de Cernescu, care a finalizat o acţiune a lui Bolat, oaspeţii s-au trezit la un moment dat conducând cu 5-6, datorită transformărilor din lovituri de pedeapsă ale lui Brătianu. Dar pentru a avea pretenţia să câştigi la Iaşi trebuie să te apropii de buturi, ceea ce sucevenii nu aveau cum să reuşească. Blejuşcă, apărut în acest meci pe aripa stângă a avut o prestaţie excelentă pe aripa stângă, două dintre şarjele sale finalizându-se cu trimiterea balonului la culcare, iar la ultimul Pahonea a reuşit prima sa transformare din trei şuturi. Până la pauză, piciorul lui Brătianu a mai nimerit odată spaţiul dintre buturi şi la schimbarea terenurilor tabela arăta un scor de 17-9, cu temele făcute de echipa ieşeană.
După pauză, spectacolul a fost mai cu ţârâita, din cauza resemnării parţiale a bucovinenilor, a schimbărilor masive în tabăra ieşeană şi – nu în ultimul rând – a stării terenului, încă păstrând urmele intemperiilor din ultima vreme. Totuşi Iaşul a mai înscris două eseuri, primul realizat şi transformat de Pahonea, al doilea, reuşit de Mihăilă, dar netransformat de Zaharia, care a luat locul uverturii venite de la Bârlad. Şi transformerul sucevean a fost schimbat, dar din cauza unei accidentări, iar înlocuitorul său la picior, a realizat „performanţa” unei ratări de pomină, din cea mai bună poziţie de lovitură de penalitate. În timpul părţii secunde, a fost eliminat temporar jucătorul sucevean Rusu, iar în final şi centrul ieşean Văcaru, însă echipa gazdă a jucat mai puţin de un minut în inferioritate numerică.
Celelalte rezultate ale etapei: CS Năvodari – CSU Arad 80-8; Ştiinţa Petroşani – RC Bârlad 26-19. RCM Galaţi a stat.
Runda viitoare (3 mai): Bucovina Suceava – Ştiinţa Petroşani, CSU Arad – Poli Agro Unirea Iaşi, RCM Galaţi – CS Năvodari. RC Bârlad stă.
 

 

Comentarii