NESIMȚIRE! Un controlor RATP către un om care nu găsea bilete: „Treaba voastră”

vineri, 08 ianuarie 2016, 18:25
2 MIN
 NESIMȚIRE! Un controlor RATP către un om care nu găsea bilete: „Treaba voastră”

O tânără ne-a povestit cum a alergat pentru a găsi bilete RATP vineri după-amiază în Iași. Dânsa a cerut îndrumare de la un controlor RATP aflat în stație la Doi Băieți, iar acesta a luat-o peste picior, spunându-i că e treaba ei să se descurce.

Tânăra a plecat de la serviciu din Dancu la ora 15:30. La ora 16 trebuia să fie în capătul celălalt al Iașului. De acolo putea lua numai tramvaiul 3 spre oraș. Neavând bilet, a mers pe jos până în stația Doi Băieți. Toneta RATP de acolo are program până la ora 14:00. Chioșcurile din jur au hârtiuțe în ferestre prin care îi anunță pe oameni că nu vând bilete de autobuz sau de tramvai.

Un controlor se afla în fața dispeceratului pe care este lipit același anunț. Fata, grăbită, l-a întrebat dacă știe de unde poate cumpăra un bilet. Acesta i-a răspuns ironic. "Ce, nu vedeți chioșcul RATP de la vale"? Tânăra îl văzuse. "Îl văd, dar este închis". "Așteptați până se deschide", i-a râs în față controlorul. "Programul este până la ora 14", i-a explicat tânăra. "Vedeți pe la tonete, nu e treaba mea", i-a zis iritat bărbatul. "Nu au bilete la tonete, am întrebat la fiecare", i-a explicat fata. "Și ce vreți? E treaba voastră, descurcați-vă! V-am dat suficiente…", a zis individul, vizibil iritat. "Suficiente ce? Nu mi-ați dat nimic", i-a spus în final fata.

Tânăra a plecat pe jos până la stația din Metalurgie pentru a putea urca într-un tramvai. Dacă ar fi luat-o în sens invers, ar fi trebuit să parcurgă două stații până la primul chioșc RATP (la Dispecer) deoarece în stația de la Flux nu este punct de vânzare RATP.

Acea zonă nu este singura din oraș din care nu se pot cumpăra bilete. Program scurt este și în Nicolina, în Bucșinescu nu este niciun chioșc RATP. Oamenii care vor să urce într-un mijloc de transport în comun după ora 14:00, nu au nicio opțiune de când s-a suspendat serviciul prin SMS.

Comentarii