De Business

Punem punctul pe știi

Ness deschide al doilea Centru de Inovație Tehnologică din România

vineri, 25 septembrie 2015, 01:50
2 MIN
 Ness deschide al doilea Centru de Inovație Tehnologică din România

Ness Romania isi extinde operatiunile si la Timisoara, in paralel cu dezvoltarea centrului din Iasi

Compania se va axa aici îndeosebi pe crearea de componente software pentru piaţa auto. „Prin intermediul noii locaţii, reunim o echipă de ingineri cu o experienţă valoroasă, cu precădere în domeniul auto, aspect care ne entuziasmează deoarece vehiculele conectate la Internet ne poartă cu repeziciune către o eră în care toate obiectele vor fi conectate digital. Pe lângă orientarea către industria auto şi către ţările din spaţiul german (Germania, Austria, Elveţia), centrul va atrage specialişti în sisteme de înaltă performanţă şi programare avansată pentru analize de date de marketing/publicitate online”, spune conducerea companiei.

Oficialii Ness au mai precizat că extinderea operaţiunilor companiei s-a realizat pentru a valorifica potenţialul masiv de afaceri în industria digitală. „Noua locaţie, situată în Timişoara, va permite companiei Ness să valorifice bogatul talent din România, care include o înaltă expertiză în industria componentelor software pentru piaţa auto şi în dezvoltarea aplicaţiilor destinate consumatorilor care utilizează datele colectate pentru a construi experienţe mai atractive pentru utilizatori. Prin Timişoara, ne creştem prezenţa la nivel global şi angajamentul faţă de Europa Centrală şi de Est, în calitatea acesteia de regiune cu oameni excelent pregătiţi. Aşa cum ne-a demonstrat-o succesul şi dezvoltarea continuă a echipelor noastre din Iaşi, România, şi din Košice, Slovacia, regiunea ţine pasul foarte bine cu ritmul şi cerinţele în continuă schimbare ale economiei digitale”, a declarat Paul Lombardo, CEO al Ness SES.

Centrul de Inovaţie Tehnologică Ness Timişoara va fi inaugurat în mod oficial în ianuarie 2016, locaţia urmând a fi amplasată în ansamblul urbanistic Openville. Noul centru Ness va avea o suprafaţă de 2.800 metri pătraţi în cadrul clădirii United Business Center 2, situată în ansamblul urbanistic Openville, dezvoltat de omul de afaceri Iulian Dascălu. Conducerea Ness anticipează că centrul din Timişoara va ajunge la peste 400 de angajaţi în decursul următorilor patru ani.

Acest proiect este conceput după modelul ansamblului urbanistic Palas din Iaşi, unde Centrul de Inovaţie Tehnologică al companiei Ness va continua să se extindă, echipa ajungând deja la 250 de specialişti de când şi-a început activitatea, în urmă cu trei ani.

Comentarii