Întrebare de baraj pentru fotbaliştii ieşeni

Nu puteţi sau nu vreţi?

sâmbătă, 04 martie 2017, 02:43
3 MIN

 

CSM Poli continuă să joace şters şi să plătească tribut aspru erorilor individuale
 
 
Pandurii – Iaşi. Mihalache greşeşte grav şi gorjenii egalează, stablind scorul final. Timişoara – Iaşi. Henrique iese inexplicabil din triunghiul Mitic – Frăsinescu – Mihalache şi deschide scorul, Sato e depăşit uşor apoi şi gazdele marchează golul decisiv. Iaşi – CFR. La 1-1, în prelungiri, Voicu şi Caparco greşesc şi clujenii înscriu golul decisiv, la câteva secunde după ce Andrei Cristea egalase. Iaşi – Astra. Mihalache dă tonul erorilor la primul gol, Sato comite un fault stupid în careu la 2-1 pentru CSM, iar Grahovac îngroapă definitiv echipa la şutul modest trimis de Teixeira, care a stabilit scorul final: 2-3. Trăgând linie, gafele cumplite făcute au făcut ca Iaşul să obţină un singur punct în patru meciuri, cel puţin cinci din cele opt goluri încasate fiind urmare a unor erori incredibile. E prea mult! Mult prea mult!
Drept urmare, folclorul tribunei a început să ţeasă tot felul de scenarii, întrebarea care-i chinuie pe microbiştii care au venit şi joi, la partida cu Astra, în număr destul de mare în Copou, fiind dacă e vorba de lipsă de valoare, de lipsă de concentrare ori de rea-voinţă.
Asta şi pentru că Iaşul a avut meciul în mână în disputa cu formaţia campioană. Chiar dacă a început prost, CSM şi-a revenit şi scorul pauzei, 2-1, a părut corect în condiţiile în care gazdele au dominat în multe momente, iar statistica a fost de partea trupei pregătite de Eugen Neagoe: 50-50% la posesie, 6-4 la şuturi, 4-2 la încercări cadrate, 2-2 la cornere. Succesul parţial al ieşenilor s-a datorat şi jocului mult prea economicos făcut de giurgiuveni, care s-au relaxat rapid la 0-1, dar şi faptului că tactica la care a apelat Neagoe, cu un singur vârf împins şi trei mijlocaşi în zonă centrală, a îmbrăcat mai bine echipa gazdă, astfel că lipsa de randament a unor jucători a fost compensată de prestaţia de ansamblu a unei trupe tractată bine de Böle, Ştefănescu şi Cristea.
Şi startul actului secund a fost promiţător, însă apoi ieşenii au revenit pe coordonatele modeste etalate în ultima perioadă. Brusc, CSM a fost părăsită de inspiraţie şi vlagă, erorile individuale comise în actul secund, care au generat golurile oaspeţilor, dezechilibrând un angrenaj care a dat iluzia că poate rula, în sfârşit, pe măsura aşteptărilor şi promisiunilor făcute în iarnă. Succesul Astrei a părut astfel meritat, afirmaţie susţinută şi de cifrele reprizei a doua: 44-56% posesie, 4-6 la şuturi, 1-5 la încercări cadrate, 2-2 la cornere.
Pentru CSM urmează meciul de luni, de la Voluntari, ultimul din sezonul regulat. Un nou prilej de a şterge impresia proastă lăsată în acest an, în care Iaşul a arătat ca o echipă care ar trebui să se teamă serios de retrogradare. 
 
CSM-catalog
 
Grahovac (3) – a încasat stupid golul care s-a dovedit decisiv în economia partidei.
Bosoi (4,5) – fără realizări.
Mihalache (4) – a confirmat pasa proastă în care se află; a complicat inutil faza din minutul 12, în urma căreia oaspeţii au deschis scorul, pasând în centru.
Frăsinescu (4,5) – rigid.
Sato (4) – a provocat aiurea penaltiul din care oaspeţii au egalat.
Böle (6,5) – viu, a obţinut penaltiul din care a înscris Cristea.
Mitic (4,5) – se simte uzura în jocul lui.
Răuţă (4,5) – nu confirmă aşteptările.
Ştefănescu (6,5) – atent, a profitat de gafa oaspeţilor din minutul 39 şi a egalat.
Gheorghe (4) – în afara jocului.
Cristea (6,5) – a transformat impecabil penaltiul din care Iaşul a luat conducerea, a mai avut două şuturi periculoase.
Ciucur (4) – nu se regăseşte.
Ţigănaşu şi Golubovic au intrat în minutul 77.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comentarii