O adunare furtunoasă la Federaţia Română de fotbal

sâmbătă, 28 iunie 2014, 01:44
3 MIN
 O adunare furtunoasă la Federaţia Română de fotbal

Astăzi vor fi discuţii în contradictoriu în privinţa modificării statutului Federaţiei

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că rolul secretarului general al federaţiei a fost până în prezent unul decorativ şi a menţionat că a venit momentul ca această funcţie să primească atribuţii sporite, potrivit modelului european. "Dacă ne-am obişnuit ca până acum rolul secretarului general să fie unul mai mult decorativ, e momentul să acceptam modelul european. FIFA, UEFA şi multe federaţii europene consideră funcţia de secretar general drept una importantă pentru funcţionalitate şi îi conferă atribuţii sporite faţă de modul în care a fost ea apreciată în FRF până acum", a afirmat şeful FRF. El a răspuns astfel obiecţiilor formulate de mai mulţi membrii ai FRF, care consideră că unele dintre propunerile de modificare a statutului FRF sunt "dubioase şi controversate", având scopul de a spori autoritatea preşedintelui şi secretarului general.
Astfel, potrivit articolului 57.3 modificat, componenţa comisiilor federaţiei ar trebui să fie aprobată de secretarul general şi nu de Comitetul Executiv, după îndeplinirea condiţiilor, aşa cum prevede actualul statut, a declarat pentru MEDIAFAX oficialul unii club, sub protecţia anonimatului. O altă propunere a actualei conduceri a FRF menţionează, la articolul 33.1, că "ordinea de zi a Adunării Generale se stabileşte de către secretarul general pe baza propunerilor Comitetului Executiv şi ale membrilor afiliaţi", ceea ce nu prevede nici actualul statut, dar nici cele ale UEFA şi FIFA, a continuat sursa citată. Acum, ordinea de zi a Adunării Generale este stabilită de către Comitetul Executiv pe baza propunerilor făcute de către membrii afiliaţi, secretarul general având doar rol administrativ. Burleanu neagă că propunerea de modificare a articolului 33.1 acţionează în acest sens: "Prin propunerile de modificare a Statutului, secretarul general nu va stabili punctele de pe ordinea de zi a Adunărilor Generale. Acestea rămân în sarcina Comitetului Executiv. Secretarul general doar ordonează aceste puncte stabilite de Comitetul Executiv."
Cât priveşte faptul că reprezentanţi ai unor cluburi se plâng că modificările statutului le-au fost transmise fără a fi evidenţiate textele abrogate, Răzvan Bulreanu a afirmat că soluţia aleasă a fost mai potrivită pentru membrii afiliaţi, în opinia conducerii FRF."Numărul şi amplitudinea modificărilor propuse ne-au îndreptăţit să considerăm că membrilor afiliaţi le va fi mai uşor să analizeze având la dispoziţie doar noile prevederi în corespondenţa FRF, altminteri ar fi trebuit să lucreze cu o corespondenţă stufoasă. Ori, statutul, în forma lui de până acum, e la îndemâna oricărui membru, se afla şi pe frf.ro, aşa că raportarea la vechile prevederi e mai lesne astfel, în opinia noastră", a precizat şeful de la Casa Fotbalului.Prima Adunare Generală a Federaţiei Române de Fotbal de la alegerile din martie, în urma cărora Răzvan Burleanu a devenit preşedinte, va avea loc, astăzi şi pe ordinea de zi a acesteia figurează mai multe propuneri de modificare a Statutului FRF.

 

Comentarii