De Business

Punem punctul pe știi

O cunoscută fabrică din Iaşi este scoasă în „bloc” la vânzare

marți, 15 septembrie 2015, 01:50
2 MIN
 O cunoscută fabrică din Iaşi este scoasă în „bloc” la vânzare

Lichidatorul companiei Siretul Paşcani va organiza mai multe runde de licitaţii în octombrie şi noiembrie pentru vânzarea activelor fabricii.

Lichidatorul judiciar al fabricii de textile Siretul SA vrea să vândă în bloc activele societăţii în următoarele două luni, într-o serie de mai multe licitaţii. Şedinţele de licitaţie vor avea loc bilunar, pe datele 9 octombrie, 23 octombrie şi 6 noiembrie, şi vor urmări două grupe de active, respectiv imobile şi mobile. Bunurile imobile vor fi scoase la vânzare de la ora 12.30 şi constau clădirea georgrile, o staţie de păcură şi întregul activ imobiliar, în timp ce în rândul bunurilor mobile, ce vor fi scoase la vânzare de la ora 12.45, intră deşeuri, autoturisme, un laborator CTC, perdele şi tricoturi noi şi diverse alte bunuri. Clădirea georgrile cu suprafaţa de 2.783 mp şi terenul aferent de 4.473 mp au un preţ de pornire total în valoare de 376.000 euro, în timp ce staţia de păcură are preţul de pornire de 2.545 euro.
 
Celelalte active imobiliare au un preţ de pornire de 1,8 milioane euro şi constau în teren de circa 27.000 mp situat pe strada Grădiniţei, nr. 25, clădirea biroului administrativ cu suprafaţa de 260 mp, hală tricot jacquard mecanic (1165 mp), hală tricot alături de depozite fire, magazii şi caserat (1.685 mp), hala de producţie cu parter şi etaj (circa 10.000 mp), pavilionul administrativ (2.816 mp), hală de finisaj (3.900 mp) şi alte magazii, depozite, ateliere, centrală termică, bazine de apă, staţie de epurare etc. Tot la aceeaşi licitaţie, vor fi scoase la vânzare în bloc peste 500 de bunuri mobile (maşini de cusut, calculatoare, macarale hidraulice, strunguri, pompe de alimentare etc), preţul de pornire pentru acestea fiind de un milion euro.
 
Referitor la licitaţiile organizate pentru vânzarea bunurilor mobile, lichidatorul judiciar va scoate la mezat materiale şi echipamente din laboratorul CTC cu o valoare a preţului de pornire de 11.788 euro, zece autoturisme cu un preţ de pornire de 35.000 euro, perdele, dantele şi tricoturi noi cu un preţ de pornire de 146.000 euro, deşeuri de fier vechi, carton, cauciuc, lemn şi plastic cu preţ de pornire de 17.000 euro şi alte bunuri (stingătoare, mobilier, tablouri electrice, hidrante, cărucioare, rafturi, calculatoare, cântare, imprimante, telefoane etc) cu preţ de pornire 53.000 euro. Potrivit tabelului de creanţe, societatea are datorii de 22 milioane lei (5 milioane euro).
 
Detalii despre listele tuturor bunurilor scoase la vânzare şi preţurile acestora pot fi găsite pe site-ul lichidatorului judiciar, capitalinsol.ro, la subdomeniul „Anunţuri”. Fabrica deţinută de omul de afaceri Viorel Roman, insolventă din 2010, a intrat în faliment pe 13 noiembrie 2014, la cererea administratorului judiciar Capital Insol, care a invocat nerespectarea programului de plăţi propus în planul la reorganizare şi pierderile de 5,5 milioane lei în ultimul an.

 

Comentarii