Pacienta despre care se bănuieşte că ar fi contactat o bacterie în timpul unei operaţii a DECEDAT

miercuri, 07 august 2013, 11:36
2 MIN
 Pacienta despre care se bănuieşte că ar fi contactat o bacterie în timpul unei operaţii a DECEDAT

UPDATE: În cursul nopţii, femeia din Bârlad, adusă de urgenţă la Iaşi cu elicopterul SMURD , a decedat. Pacienta a decedat în cursul nopţii din cauza unei infecţii deosebit de grave, care a evoluat foarte agresiv, într-un timp extrem de scurt. Medicii nu cunosc, deocamdată, factorii declanşatori ai acestei infecţii sau de unde a fost contactată. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase a spus că nu are acceptul familiei pentru a da mai multe detalii.

––

Elicopterul SMURD a intervenit ieri în Bârlad, la o pacientă de 45 de ani, care a intrat în şoc toxicoseptic. Femeia s-a prezentat în cursul după-amiezii de luni la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad, într-o stare foarte gravă. A fost internată atunci la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a unităţii medicale, starea sa deteriorându-se din ce în ce mai tare. La mai puţin de 24 de ore, medicii bârlădeni au solicitat intervenţia elicopterului SMURD şi transferul femeii la o clinică specializată din Iaşi, având suspiciuni că aceasta ar fi contactat o bacterie periculoasă.

„Pacienta a fost echilibrată şi s-a dispus transferul la Spitalul de Boli Infecţioase, fiind vorba despre un şoc toxicoseptic postoperator, o suferinţă a organelor dintr-o posibilă infecţie cu o bacterie. Din fişa medicală a pacientei, rezultă că a suferit o intervenţie chirurgicală în urmă cu aproximativ două săptămâni, într-o clinică din Iaşi“, a declarat Gabriela Daniş, directorul medical al spitalului bârlădean.

Având în vedere că femeia a fost operată de puţin timp, medicii au presupus că ar putea fi vorba de o infecţie nosocomială, însă acest lucru nu poate fi confirmat decât de medicii infecţionişti.

„Pacienta a fost internată la Terapie Intensivă şi se află sub tratament. Îi urmărim evoluţia în permanenţă. Este la noi doar de câteva ore (n.r. – ieri, ora 19), acum se fac analize, mai durează deci până vom avea rezultatele bacteriologice. Deocamdată, nu ne putem pronunţa“, a precizat prof.dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase. Potrivit primelor date, pacienta ar fi fost operată de fibrom uterin la un spital ieşean şi ar fi fost externată după ce starea sa generală s-a ameliorat. Odată ajunsă acasă, a început să se simtă din ce în ce mai rău, fapt pentru care a mers la spitalul din oraşul său.

Comentarii