Piromanul de la Mironeasa rămâne în arest

joi, 11 august 2016, 01:51
1 MIN
 Piromanul de la Mironeasa rămâne în arest

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis ieri să menţină arestarea preventivă a unui bărbat acuzat că ar fi vrut să le dea foc de vii vecinilor săi. Mihai Curcudel se află în custodia Poliţiei de la finele săptămânii trecute, el fiind cercetat pentru distrugere. Potrivit procurorilor, week-end-ul trecut, Mihai Curcudel a descoperit că un stog de fân de-al său a luat foc şi a crezut că de vină pentru paguba sa sunt soţii Victor şi Floarea P., ce locuiesc pe aceeaşi stradă cu el.

Pentru a se răzbuna, Curcudel a cumpărat o sticlă de 2 litri cu material combustibil, a luat asupra sa un furtun cu inserţii metalice şi a mers la locuinţa vecinilor săi pentru a se răzbuna. „Persoana vătămată P. Victor – care are vârsta de 70 de ani – împreună cu soţia sa, s-au refugiat în casă, cei doi fiind urmăriţi de inculpat. Acesta a pătruns în imobilul persoanelor vătămate, a stropit cu lichidul inflamabil în încăperi şi pe bunuri şi, cu ajutorul unui chibrit, a aprins focul care a cuprins în scurt timp locuinţa”, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Potrivit anchetatorilor, în învălmăşeala din casă Curcudel a încercat să îi dea foc şi lui Victor P., însă nu a reuşit. Vecinul furios l-a lovit însă cu furtunul pe septuagenar, care a avut nevoie de 5-7 zile de îngrijiri medicale. Doi martori au reuşit să îl potolească pe Mihai Curcudel care a fost ridicat mai apoi de Poliţie şi dus la audieri. Cei doi bătrâni a căror casă a luat foc au fost conduşi la spital unde au primit îngrijiri medicale. 

 

Comentarii