Platini spune că nu va înapoia ceasul de lux primit, aşa cum vrea FIFA

vineri, 19 septembrie 2014, 15:31
2 MIN
 Platini spune că nu va înapoia ceasul de lux primit, aşa cum vrea FIFA

Preşedintele UEFA, Michel Platini, s-a declarat surprins, vineri, de comunicatul FIFA, care a anunţat că mai mulţi ofiicali care au primit ceasuri de lux din partea confederaţiei braziliene la congresul din luna iunie al forului mondial să înapoieze cadourile respective până la 24 octombrie.

"Sunt surprins. În primul rând sunt surprins de valoarea ceasului. Iar apoi de comunicatul FIFA: dacă nu erau mulţumiţi, ar fi trebuit să ne spună acum patru luni, în Brazilia, când s-au primit aceste ceasuri. Însă acum, după ce a apărut un articol în presa engleză, ni s-a spus printr-un comunicat: «Trebuie să înapoiaţi rapid ceasurile». Nu mi-a plăcut formularea FIFA şi sunt surprins de cum funcţionează", a declarat Platini.

"Nu am fost crescut şi educat aşa, eu cadourile nu le înapoiez, voi afla valoarea exactă a ceasului şi voi oferi această sumă unei asociaţii, vă voi spune cui voi dona aceşti bani", a adăugat şeful UEFA.

Camera de Investigaţii a Comisiei de Etică a FIFA a decis ca mai mulţi oficiali care au primit ceasuri de lux din partea confederaţiei braziliene la congresul din luna iunie al forului mondial să înapoieze cadourile respective până la 24 octombrie.

Confederaţia braziliană (CBF) a oferit la congresul FIFA câte un ceas marca Parmigiani, în valoare de 25.000 de franci elveţieni, celor 28 de membri ai Comitetului Executiv al forului internaţional, reprezentanţilor celor 32 de naţiuni participante la Cupa Mondială din Brazilia, precum şi reprezentanţilor celor zece federaţii din Conmebol.

Conform FIFA, Codul de Etică interzice cadourile cu o valoare mai mare decât "simbolică sau modică".

"CBF nu ar fi trebuit să ofere ceasurile şi cei care au primit pungile cu cadouri ar fi trebuit să verifice dacă obiectele din interior sunt corespunzătoare şi să înapoieze ceasurile sau să prezinte situaţia Camerei de Investigaţii", a menţionat FIFA.

Forul a precizat că oficialii care vor înapoia ceasurile nu vor face obiectul unor proceduri ale Camerei de Investigaţii.

Fifa.com menţionează că toate ceasurile înapoiate vor fi donate.

Mediafax

 

Comentarii