Primul ieşean cu hipotermie din această toamnă. A stat toată noaptea într-un şanţ

sâmbătă, 20 septembrie 2014, 01:57
1 MIN
 Primul ieşean cu hipotermie din această toamnă. A stat toată noaptea într-un şanţ

Ieşean în hipotermie la spital.

Un bărbat a fost transportat de urgenţă la Spitalul „Sfântul Spiridon“, după ce a suferit o hipotermie. Victima a că­zut într-un şanţ, unde a stat toată noap­tea, expus la o temperatură de 4 – 5 grade Celsius. Abia dimineaţă, un vecin l-a găsit şi a anunţat imediat autorităţile. Un echipaj de prim ajutor s-a deplasat la faţa locului şi l-a transportat la spital.

„Pacientul avea o temperatură a corpului de 30 de grade, este tra­u­matizat, dar con­şti­ent. Acum se încălzeşte şi au fost efectuate analize pentru a vedea al­coolemia bărbatului“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic – şef UPU SMURD.

Bărbatul va ră­mâ­ne internat la secţia de medicină in­ternă, sub supravegherea medicilor, pentru tratament. Cadrele medicale spun că acesta este primul caz de hipotermie înregistrat în acest an.

Hipotermia reprezintă scădere temperaturii corpului sub temperatura de 35 de grade C. Aceasta rezultă dintr-o prăbuşire a sistemelor fiziologice de luptă împotriva frigului la subiec­ţii fragili (copii, bătrâni care traiesc în case prost încălzite) sau din expunerea prelungită la frig până la epuizarea mecanismelor de aparare.
 

Comentarii