Primul test, fără goluri

joi, 30 ianuarie 2014, 02:50
3 MIN

CSMS Iaşi – CS Mioveni 0-0, într-un meci amical disputat la Rîşnov * din cauza vremii nefavorabile, echipa n-a putut fi testată decât din punct de vedere fizic. Astăzi, CSMS se întoarce la Iaşi, iar sâmbătă se reuneşte pentru următorul cantonament. Prunea pleacă în Bulgaria pentru a verifica starea vremii de la Albena

 
CSMS Iaşi a încheiat la egalitate primul meci disputat în 2014. Ieri, la Rîşnov, trupa pregătită de Marius Lăcătuş a remizat alb în duelul cu CS Mioveni, formaţie care activează în seria a II-a a eşalonului secund. În disputa cu argeşenii, CSMS a evoluat în formula: Dani (Caparco) – Creţu, Cioranu, Avrămia (Moisii), Vladu – Onofraş, Olah, Novac, Hoxha – Dobre, Herghelegiu – în prima repriză; Caparco (Bălan) – Bosoi, Vişa, Radina, Bădic – Călugăru, Mihalache, Dedu, Liviu Mihai, Chelaru – Pălimaru – în actul doi. Portarii din lotul ieşean au apărat câte 30 de minute fiecare, în timp ce Avrămia a fost înlocuit din cauza unei accidentări uşoare. Ţigănaşu, Crenganiş şi Nuţescu nu au fost utilizaţi, pentru că au acuzat probleme medicale, lucrurile nefiind grave. Conform unor oficiali ieşeni, care au transmis informaţiile amintite, testul nu a fost elocvent, stratul gros de zăpadă existent pe teren făcând ca accentul să fie pus pe latura fizică a disputelor.

 Acest lucru a fost recunoscut şi de preşedintele CSMS, Florin Prunea: “Din cauza zăpezii mari, nu am putut realiza mare lucru în ceea ce priveşte jocul propriu zis de fotbal. Practic, jocul cu Mioveni a fost un antrenament fizic cu mingea”. Şeful executivului ieşean nu a reupit să elucideze nelămuririle legate de Radina, care a fost folosit, deşi se anunţase că se va renunţa la el. “Dacă tot a stat atâta timp la noi, s-a decis să-l introducem şi pe Radina în acest joc, deşi sunt şanse minime ca stoperul croat să rămână la noi” a spus Prunea, care s-a referit şi la celălalt jucător aflat în probe, Fabio Hoxha: “În condiţiile în care s-a jucat, nu am putut să-i vedem abilităţile internaţionalului de tineret albanez Hoxha. Rămâne să-l mai testăm”. Astăzi, CSMS încheie cantonamentul de la Cheile Grădiştei, programul de pregătire următor fiind, în continuare, sub semnul întrebării. “Echipa pleacă mâine de la Cheile Grădiştei, iar vineri este zi liberă. Sâmbătă, ne reunim în Copou, pentru a pleca în al doilea cantonament al iernii. La ora actuală, nu ştim încă unde se va derula acesta. Din punctul de vedere al conducerii tehnice, varianta optimă este Antalya, pentru că vremea la Albena, unde am vrut să mergem, este rea. Joi, voi pleca eu spre Albena pentru a vedea exact care mai sunt condiţiile de acolo. În funcţie de ce găsesc acolo, de prognozele meteo şi de buget, vom decide unde vom merge în al doilea stagiu de pregătire” a încheiat Prunea.

Comentarii