Profesorii de la Centrul de Excelenţă Iaşi au fost premiaţi ieri de IŞJ şi Primărie

miercuri, 17 decembrie 2014, 02:56
3 MIN
 Profesorii de la Centrul de Excelenţă Iaşi au fost premiaţi ieri de IŞJ şi Primărie

„Asemenea evenimente dau mai multă greutate excelenţei“, spune Camelia Gavrilă, şefa IŞJ.

După ce în luna octombrie a avut loc Gala Excelenţei, în cadrul căreia au fost premiaţi toţi olimpicii Iaşului împreună cu profesorii lor, iar acum două săptămâni au fost recompensaţi copiii cu rezultate bune la concursuri de la şcolile speciale din judeţ, a venit şi rândul profesorilor de elită. Este vorba de peste 180 de profesori care predau la Centrul de Excelenţă, aflat în subordinea Inspectoratului Şcolar. Şi de această dată, Primăria a alocat fonduri pentru premiile în bani. Astfel, în cursul zilei de ieri, dascălii de la Centrul de Excelenţă au primit câte o sumă de bani în plic şi un premiu din partea IŞJ ce a constat într-o diplomă şi cărţi. „Pentru a marca trecerea timpului, asemenea evenimente dau mai multă greutate excelenţei. Profesia de dascăl înseamnă vocaţie, dăruire, a te întreba mai puţin cu cât eşti plătit pentru asta. A lucra în CEX în­seamnă cunoaştere, devo­tament, seriozitate. Sunteţi cei mai buni şi cei mai importanţi“, a transmis Camelia Gavrilă, inspectorul general, celor din sală.

Centrul s-a înfiinţat în anul 2001 şi funcţionează cu şase discipline din sfera ştiinţifică (matematică, fi­zică, chimie, biologie, informatică şi geografie) şi cu opt discipline din sfera umanistă (limba română, limba fran­ceză, limba engleză, limba germană, limba rusă, limba neogreacă, istorie şi filo­sofie). Din anul 2013 s-a introdus şi matematica pentru elevii din clasele primare. „Spaţiul excelenţei s-a extins în timp şi cu disciplinele umaniste, cu limbile străine, de anul acesta avem şi rusa, şi neogreaca. A apărut şi nevoia curajoasă de a coborî la clasele de-a IV-a şi a III-a la matematică şi a avut un mare succes acest demers. Însă din păcate acesta este vârful piramidei, trebuie lucrat mai mult la baza ei pentru a se crea egalitatea de şanse“, a adăugat şefa IŞJ. „În acest an avem 36 de grupe în care învaţă 2.318 copii, prin urmare este unul dintre cele mai mari centre de excelenţă din ţară. Dacă vor participa la 80% din activităţile noastre, aceşti elevi vor reuşi să termine cu succes anul şcolar“, a declarat Vasile Sorohan, directorul Centrului.

Primarul Gheorghe Ni­chi­ta s-a arătat extrem de impresionat de momentul artistic din deschidere, men­ţionând că Cvartetul „Ale­gria“ l-a scos pentru câteva minute din lumea sa reală, plină de probleme. „Sunt multe evenimente care poar­tă marca educaţiei ieşene, le susţinem şi încercăm să punem în valoare această valenţă. Parteneriatul pe care îl avem cu IŞJ este de mulţi ani, şi va continua şi în viitor. Mie îmi place să vorbesc despre educaţie şi învăţământul ieşean, am vorbit de fiecare dată cu ambasadorii care au venit la Iaşi, de la ambasadorul Ame­ricii până la ambasa­do­rul din Maroc“, a menţionat primarul.

Comentarii