Profesorii din Iaşi, primii pe ţară la titularizare

vineri, 09 august 2013, 01:50
2 MIN
 Profesorii din Iaşi, primii pe ţară la titularizare
Procentul persoanelor din judeţ care au luat peste 7 la titularizare a ajuns în urma contestaţiilor la 58,29% faţă de 49.17% la nivel naţional.

În urma soluţionării contestaţiilor de la examenul de titularizare desfăşurat pe 30 iulie, Iaşul a devenit judeţul cu cel mai mare grad de promovare din ţară pe locurile titularizabile din România. Procentul celor care au luat peste nota 7, fiind eligibili pentru a fi repartizaţi pe un loc titularizabil, a ajuns la 58,29%, 39 de candidaţi obţinând, în urma contestaţiilor, o notă mai mare de 7. Dintre cele doar 190 de contestaţii care au fost depuse la Inspectoratul Şcolar Judeţean din Iaşi, 50 de candidaţi au obţinut rezultate favorabile. Numărul celor care au luat peste 5 a crescut cu 11, la un procent total de 86%, astfel doar 182 de cadre didactice au luat o notă mai mică decât cea de trecere. În acelaşi timp, totalul profesorilor care au luat mai mult de 7 a crescut de la 678 la 717. „Nicolae Iorga spunea că este o mare primejdie să ajungi să fii mulţumit de tine însuţi, oricând se poate mai bine, dar ţinând cont de faptul că suntem peste media naţională cu mult, putem spune că au fost rezultate bune“, a declarat Bogdan Neculau, inspector responsabil cu educaţia permanentă la IŞJ Iaşi.

Încă un 10 la contestaţii

În urma contestaţiilor, la nivel naţional, numărul celor care au luat peste 7, a urcat cu 413 persoane, de la 47,78% la 49,17%. A scăzut cu 1.15% şi numărul notelor sub pragul de promovare care asigură statutul de suplinitor, pentru angajarea pe perioadă determinată, şi anume nota 5, procentul ajungând de la 20,11 la 18,96. 339 de candidaţi au reuşit astfel să obţină majorarea notei iniţiale la una mai mare de 5. Mai mult decât atât, în urma soluţionării contestaţiilor la nivel naţional s-a înregistrat şi încă o notă de 10, ducând numărul total la 161. Începând de astăzi, cei care au obţinut, atât la examenul scris de pe data de 30 iulie, cât şi la inspecţia specială sau proba practică pe care au susţinut-o, o notă mai mare de 7, vor fi repartizaţi pentru o perioadă nedeterminată pe posturile de titulari. Însă, la nivelul Iaşului, cele 717 cadre didactice vor candida pentru doar 124 de posturi titularizabile, dintre care doar 44 sunt în municipiul Iaşi. Pe 12 august se vor afişa rezultatele finale pentru aceştia, în timp ce, două zile mai târziu, la data de 14 august, cei care au obţinut o notă între 5 şi 7 vor afla la centrul de concurs din Iaşi repartiţia pe locurile de suplinitori.

Comentarii