Protestele studenţilor din complexul Puşkin, auzite după 27 de ani

luni, 24 noiembrie 2014, 02:55
2 MIN
 Protestele studenţilor din complexul Puşkin, auzite după 27 de ani

În premieră, căminele din actualul complex „Titu Maiorescu“ vor avea, de luna viitoare, apă caldă non-stop.

Pentru prima dată de la revoltele studenţeşti din Iaşi din 1987, când aceştia protestau împotriva regimului că nu aveau apă şi căldură, că­minele din Campusul „Titu Maio­rescu“, fostul Puşkin, al Univer­sităţii „Al.I. Cuza“, vor avea apă caldă 24 de ore din 24.

Până în prezent, cele trei cămine, C6, C7 şi C8 (fiindcă C5 este de câţiva ani în renovare), aveau apă caldă după un program, de la 6 dimineaţa până la ora 22 seara, dar studenţii mereu se plângeau de faptul că programul de seară nu era întotdeauna respectat, iar apa caldă se termina şi cu o oră-două mai devreme. Începând cu 1 decembrie, conducerea universităţii şi-a dat acordul pentru angajarea unui fochist care să asigure permanenţa la centrala aflată în demisolul cantinei din campus şi care deser­veşte cele trei cămine. Astfel, apa caldă va curge neîntrerupt toată noaptea. Încă mai există o serie de probleme cu asigurarea personalului necesar operaţiunii, dar condu­cerea UAIC susţine că termenul de 1 decembrie este bătut în cuie.

„Apă caldă era toată ziua în cămin, doar că de la ora 22 aceasta era întreruptă, iar studenţii dacă voiau să facă baie noaptea, la 1, la 2 sau când era, nu puteau. Căldură în schimb era şi noaptea, iar programul era acelaşi la toate căminele“, a declarat ec. Gheorghe Amaran­dei, directorul Direcţiei pentru Servicii Sociale Studenţeşti de la UAIC.

Momentan, este o centrală modernă instalată la demisolul cantinei, însă odată cu deschiderea căminului C5 există posibilitatea să se treacă la un sistem de două că­mine la o centrală, aşa cum func­ţionează în Complexul Târguşor-Copou.

Comentarii