N

Rafael Nadal, sportivul spaniol cel mai cunoscut la nivel internațional

N

luni, 07 aprilie 2014, 21:16
1 MIN
 Rafael Nadal, sportivul spaniol cel mai cunoscut la nivel internațional

\N

Tenismanul Rafael Nadal, numărul unu mondial, este sportivul spaniol cel mai cunoscut la nivel internaţional, reuşind să-i devanseze pe pilotul de Formula 1 Fernando Alonso (Ferrari) şi pe baschetbalistul Pau Gasol (Los Angeles Lakers), conform unei analize realizate de firma spaniolă de consultanţă Peronality Media.

Analiza a fost realizată în 12 ţări: Statele Unite, Australia, Rusia, Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania, Spania, Mexic, Brazilia, Chile şi Argentina, Nadal înregistrând o medie de 75 la sută.

În Europa, Nadal şi Alonso au, conform firmei respective, cifre foarte apropiate, înregistrând o notoritate de 77 la sută.

Fernando Alonso conduce în ţări precum Brazilia, Italia, Germania şi Rusia, în care are mai multă notoritate, cu procente cuprinse între 74 şi 97 la sută.

În schimb, Nadal înregistrează procente mai bune în America Latină, mergând de la 82 la sută în Mexic până la 90 la sută în Chile şi Argentina.

În Spania, patru sportivi se bucură de o notoritate aproximativ egală: Nadal – 98 la sută, Alonso – 97 la sută, Gasol – 97 la sută şi portarul Iker Casillas (Real Madrid) – 95 la sută. (Agerpres)

Comentarii