De Sănătate

Punem punctul pe știi

Record de pacienţi la Unitatea de Urgenţe: 341 de persoane în 24 de ore

vineri, 06 mai 2016, 01:52
2 MIN
 Record de pacienţi la Unitatea de Urgenţe: 341 de persoane în 24 de ore

Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon” a înregistrat un nou record de pacienţi înregistraţi în 24 de ore. Urgentiştii au acordat îngrijiri de specialitate în UPU, în clinica de stomatologie infantilă şi în compartimentul de primire urgenţe de la Târgu-Frumos, pentru 341 de bolnavi în cursul gărzii anterioare. 

Medicii au explicat că mare parte dintre bolnavii care s-au prezentat în UPU prezentau dureri abdominale sau dureri toracice, declarând că fie au postit şi în zilele de Paşte au mâncat de toate, fie că urmau tratament pe care şi l-au întrerupt de sărbători. Specialiştii au precizat că unii bolnavi, diagnosticaţi cu cancer, au venit în UPU cu mijloace proprii, din cauza durerilor, dar nu au acceptat să fie transferaţi la Institutul Regional de Oncologie (IRO). „În garda din 4 mai 2016, pe 24 de ore, au ajuns în UPU 341 de pacienţi, cu afecţiuni diferite.

Pentru 20% din aceşti bolnavi s-au efectuat investigaţii în urgenţă şi au rămas internaţi în clinicile spitalului. Încă 20% dintre pacienţi au fost transferaţi în celelalte spitale, la Neurochirurgie, Pneumoftiziologie, Infecţioase, Parhon. Suntem în a patra zi de Paşte, perioadă în care unii bolnavi nu au respectat regimul alimentar, iar alţii şi-au întrerupt tratamentul pentru sărbători”, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Reprezentanţii UPU au mai precizat că UPU s-a aglomerat şi pentru că unii bolnavi au încercat să meargă la cabinetul medicului de familie, însă acesta nu se afla la serviciu, preferând să se adreseze medicilor din UPU. În plus, lipsa vaccinului antitetanic din unele spitale sau de la cabinetele medicilor de familie i-a determinat pe unii ieşeni care prezentau plăgi tăiate sau înţepate să se adreseze tot UPU de la Spitalul „Sfântul Spiridon”. În aceeaşi gardă, în ciuda temperaturilor nu foarte scăzute, în spital au ajuns şase bolnavi care reprezentau cazuri sociale şi care au fost adăpostiţi în UPU. 

 

 

 

 

Comentarii