Remedii naturiste pentru astenia de primavara

vineri, 27 februarie 2015, 12:25
2 MIN
 Remedii naturiste pentru astenia de primavara

Astenia este starea de oboseală și slăbire a organismului pe care unele persoane o resimt în special la începutul primăverii, ca urmare a eforturilor organismului de a se adapta la noile condiții.

Astenia se manifestă printr-o stare de slăbiciune atât fizică cât și intelectuală, o stare de oboseală permanentă și nejustificată, dureri de cap și dificultăți de concentrare.

Este important ca în această perioadă și nu numai să avem mai multe activități fizice, să ne expunem mai mult la lumina solară și să consumăm mai multe fructe și legume. Totodată, există câteva remedii naturiste care ne ajută să combatem efectele asteniei de primăvară!

Cătina

Se folosesc fructele consumate ca atare sau sub formă de infuzie – se va face un decoct din 5 g de fructe la 100 de ml de apă. Se beau câte 2-3 căni pe zi, timp de o lună.

Cicoarea

Se folosesc rădăcinile, cât și planta întreagă sub formă de: suc de cicoare – 50-250 de ml de suc pe zi sau suc din frunze proaspete de cicoare, fruze proaspete de creson, frunze proaspete de lăptucă, frunze proaspete de păpădie, frunze proaspete de fumăriță în părți egale, făcute suc – se vor bea 60-120 ml suc pe zi.

Fenicul

Se folosesc fructele de fenicul sub formă de infuzie – 1 linguriță și jumătate de fructe la 250 ml de apă. Consumă câte 2 căni pe zi.

Gențiană

Ai nevoie de 10 g de rădăcină pisată de genţiană, 500 ml de apă. Amestecă rădăcina de genţiană cu apa şi pune-o la macerat în apă pentru 24 de ore.

Strecoară şi bea câte o ceaşcă, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese.

Mărar

Se pun la macerat 100 g semințe de mărar  într-un litru de vin roșu natural, timp de 8-10 zile. Filtrați lichidul și beți după fiecare masă câte un pahar.

Suc de prune, de caise, de spanac

Se consumă zilnic câte un pahar.

Miez de nucă, migdale și alune.

De asemenea, se recomandă consumul zilnic de banane, caise, smochine și curmale.

Ţelina

Ai nevoie de 30 g rădăcină de ţelină și 500 ml de apă. Pune la fiert în apă ţelina tăiată în bucăţi și lasă să fiarbă 20-30 de minute, până îşi înjumătăţeşte volumul.

Când se răceşte, strecoară conţinutul şi bea-l de 2-3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de fiecare masă.
 

Comentarii